ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Σκιάθο ανοίγουν το Σάββατο οι εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος «EUchanges Thessaly»

στην-σκιάθο-ανοίγουν-το-σάββατο-οι-εκδ-541210

Το Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021, και ώρα 9:30 μ.μ. στο λιμάνι της Σκιάθου, με μια δωρεάν συναυλία του κουαρτέτου Fortissimo θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση για τα νησιά των Σποράδων του προγράμματος «EUchanges Thessaly» που αφορά στην αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ.

Οι εκδηλώσεις του προγράμματος «EUchanges Thessaly» ταξιδεύουν στο νομό Μαγνησίας και εστιάζουν στον αντίκτυπο των έργων, που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους, στην καθημερινότητα των Θεσσαλών.

Οι εκδηλώσεις στη Σκιάθο θα διαρκέσουν από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου και περιλαμβάνουν:

  • Ομιλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού
  • Συναυλία του κουαρτέτου Fortissimo
  • Έκθεση Φωτογραφίας με αντικείμενο «Η συμβολή των εργαλείων του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»
  • Βιντεοπαρουσιάσεις, Fotobooth και καρτ ποστάλ
  • Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;»
  • Διαδικτυακό Φωτογραφικό Διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας»
  • Αναμνηστικά δώρα
  • Ταξίδια στην Αλόννησο για τους νικητές των διαγωνισμών, μετά από κλήρωση, προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • «Eu Changes ThessalyBus», ένα μικρό πούλμαν με ενημερωτικό υλικό και δώρα του προγράμματος θα βρίσκεται στο χώρο των εκδηλώσεων

Οι δύο διαδικτυακοί διαγωνισμοί συνεχίζουν να τρέχουν μέχρι τις 27 Ιουνίου, οπότε και ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του προγράμματος στη Θεσσαλία. Ο μαθητικός διαγωνισμός αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των 4 θεσσαλικών νομών και στοχεύει στην απόκτηση γνώσεων για τα έργα που υλοποιηθήκαν στην Θεσσαλία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, στην κατανόηση της έννοιας της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ που λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για τις χώρες που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμμετοχή γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος και του ειδικού application που μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας» που υλοποιείται στο Instagram. Οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ μέσα από τη δική τους καλλιτεχνική οπτική γωνία.

Οι νικητές των διαγωνισμών, μετά από κλήρωση, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα «EUchanges Thessaly» αφορά στην αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ. Η πολιτική συνοχής είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της οποίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα που αλλάζουν τη ζωή των Θεσσαλών πολιτών στην καθημερινότητά τους. Έχει απτά αποτελέσματα στον τόπο κατοικίας τους, τους αγγίζει στην καθημερινότητα τους οπότε απαντάει ξεκάθαρα και άμεσα στο ερώτημα σε τι μας ωφελεί η συμμετοχή μας στην ΕΕ, ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα σταθεροποιείται μετά από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, που έθετε την ΕΕ στον καθημερινό δημόσιο διάλογο όχι με πάντα με θετικό τρόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου