ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση με έργα εκπαιδευτικών στο «Ντε Κίρικο»

εκθεση-με-έργα-εκπαιδευτικών-στο-ντε-543757

Oμαδικές εκθέσεις έργων των εικαστικών εκπαιδευτικών διοργανώνει η Ενωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων πανελλαδικά, με σκοπό την ανάδειξη και με αυτόν τον τρόπο του θέματος της έξωσης της τέχνης από το Λύκειο και της αναγκαιότητας επαναφοράς όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Με αφορμή τις ομαδικές εκθέσεις εικαστικών εκπαιδευτικών για ένα σχολείο με σχέδιο, διοργανώνεται ομαδική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, από σήμερα Πέμπτη 24 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ο χώρος, που παραχωρείται από το Κέντρο Τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο» του Δήμου Βόλου, θα φιλοξενεί τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς από τη Θεσσαλία, Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα. Τον συντονισμό έχουν αναλάβει η Ερικα Γκούτενσβαγκερ από τον Βόλο και Ευτυχία Λάνταβου από τη Λάρισα.

Στόχος της έκθεσης είναι «να σηματοδοτήσουμε τον αγώνα μας για το ελεύθερο σχέδιο, το μάθημα που δίνει ευαισθησία αντίληψης και εστίαση έκφρασης, κάνει το πνεύμα να συν-λειτουργεί με το μάτι και την αφή, φέρνει σε επικοινωνία ανθρώπους και παρακολουθεί εξαγνιστικά τις ψυχολογικές μεταπτώσεις του ατόμου. Στη δύσκολη περίοδο που περάσαμε, κόβιντ-δέσμιοι και τηλε-εργασιοπαθείς, κρατήσαμε τη μαχητικότητά μας και αγωνιστήκαμε ενάντια στον εξοβελισμό της τέχνης από το σχολείο υποστηρίζοντας τη στήριξη της μόρφωσης ανθρώπων με ουσιαστική παιδεία, όχι τη δημιουργία ανδρεικέλων. Η επίθεση στην εκπαίδευση τέχνης έγινε μέσα στον εγκλεισμό, ενώ σε άλλες χώρες βλέπουμε ότι ήδη επιστρατεύουν τις τέχνες για την αποκατάσταση της ψυχικής και πνευματικής υγείας των μαθητών και γενικότερα όλων των ανθρώπων που επέζησαν, όταν φίλοι, συγγενείς και γνωστοί μας χάθηκαν. Σε αυτή την επίθεση αντιστεκόμαστε με την τέχνη μας, ως καλλιτέχνες και δάσκαλοι», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Τα έργα που εκτίθενται, περιλαμβάνουν σχέδια με μολύβι, κάρβουνο, πενάκι-μελάνι, μαρκαδοράκι από φυσικού ή από τη φαντασία. Οι διαστάσεις και ο αριθμός των έργων από κάθε συμμετέχοντα ορίζονται από την κάθε περιοχή ανάλογα με τον εκθεσιακό χώρο, όπου διατίθεται και τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου