ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πότε διάβολος πότε άγγελος»

πότε-διάβολος-πότε-άγγελος-557256

Το νέο του βιβλίο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη παρουσιάζει ο Κώστας Ακρίβος

Το βιβλίο του με τίτλο «Πότε διάβολος πότε άγγελος» θα παρουσιάσει στον Βόλο ο διακεκριμένος συγγραφέας Κώστας Ακρίβος την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στην αυλή του κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 81) στο πλαίσιο ανοικτών εκδηλώσεων, που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η παρουσίαση θα γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα, που στη συνέχεια θα συνομιλήσει με το κοινό για το βιβλίο του. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο εκπαιδευτικός Ηρακλής Κατσιμαντός. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο «Πότε διάβολος πότε άγγελος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» αναφέρεται στη ζωή και στη δράση του θρυλικού ήρωα του ’21 Γεωργίου Καραϊσκάκη και στη ζωή του έμπιστού του Μήτρου Αγραφιώτη. Ο συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη στην προεπαναστατική Ελλάδα του Αλή Πασά στα Γιάννενα, στα Αγραφα και στη ζωή των αρματολών στα χρόνια της Επανάστασης στο Μεσολόγγι και στην Τριπολιτσά καθώς και στη μετεπαναστατική περίοδο με αναφορές του Μήτρου Αγραφιώτη και των απογόνων του. Θρυλικοί ήρωες και αφανείς αγωνιστές, στιγμές αγώνα και αγωνίας, δημιουργούν ένα ξεχωριστό πολυεπίπεδο συγγραφικό πόνημα που ξεπερνά τον όρο του μυθιστορήματος και τα όρια της μυθιστορίας. Με στοιχεία έρευνας τεσσάρων και πλέον ετών ο Κώστας Ακρίβος ανασυστήνει την εποχή της Επανάστασης και σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο Κώστας Ακρίβος γεννήθηκε το 1958 στις Γλαφυρές (Κάπουρνα) Μαγνησίας. Από το 1983 έως το 2017 δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Εκτός από αφηγηματικά βιβλία έχει γράψει ένα θεατρικό έργο, επιμελήθηκε τρεις ανθολογίες και πήρε μέρος στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στα προγράμματα «Λέσχες Ανάγνωσης» και «Συγγραφείς στα σχολεία». Μυθιστορήματα και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Διηύθυνε τη σειρά «Μια πόλη στη λογοτεχνία» των εκδόσεων Μεταίχμιο. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου