Διακρατικό διαδικτυακό Forum

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-08, 13:21:08
Διακρατικό διαδικτυακό Forum

Σημαντικοί επιστήμονες και θεσμικοί παράγοντες στη συνάντηση, που έχει ως επίκεντρο τον πολιτισμό

 

Σημαντικό και επίκαιρο διακρατικό διαδικτυακό Forum διοργανώνεται την Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρες 11.00 π.μ. έως 17.30, με πρωτοβουλία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του δευτεροβάθμιου Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «Περραιβία», υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, με κέντρο τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ο τίτλος της σημαντικής συνάντησης, που προάγει τη συνεργασία των δύο χωρών είναι «Ελλάδα - Κύπρος 2021-2027: Διμερής συνεργασία στον Τομέα της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιφερειακή Ανάπτυξη - Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές», στην οποία θα εξεταστούν επίκαιρα θέματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα, όπως Πολιτιστική Διπλωματία, Πολιτισμός –Τουρισμός, Νέες Τεχνολογίες στην Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

Για τον λόγο αυτό, έχουν προσκληθεί πολύ σημαντικοί παράγοντες των δύο χωρών και θα συμμετέχουν υπουργοί των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, πρυτάνεις, εκπρόσωποι παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπρόσωποι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου, που θα αναλύσει τα θέματα του Forum, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική, προς όφελος των δύο χωρών, δεδομένου ότι ο Ψηφιακός Πολιτισμός, μπορεί να συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική των δύο χωρών και να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει στα ελληνικά και θα είναι ανοιχτή στην παγκόσμια κοινότητα, ενώ στο 3ο μέρος της συνάντησης θα μπορούν να τεθούν, μέσω chat, ερωτήματα ή να γίνουν σύντομες τοποθετήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο link https://www.eventbrite.com/e/153266090001, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Forum Ελλάδας - Κύπρου.

Αρμόδιοι για συνεννόηση είναι οι Κωνσταντίνος Σκριάπας 6974881944, e-mail: perrevianet@gmail.com (Ελλάδα) και Μαρίνος Ιωαννίδης e-mail: marinos.ioannides@cut.ac.cy (ΤΕΠΑΚ - Κύπρος).

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα: https://www.eventbrite.com/e/153266090001.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=