ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή θεατρική παραγωγή on line από το Christmas Theater

εντυπωσιακή-θεατρική-παραγωγή-on-line-από-τ-611627

Εντυπωσιακή γαλλική θεατρική υπερπαραγωγή για την ζωή και τα πάθη του Χριστού, παρουσιάζει διαδικτυακά το Christmas Theater μέχρι την Τρίτη του Πάσχα. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια μεγαλειώδης παράσταση αφιερωμένη στο διάσημο θαύμα της Λούρδης, μια παράσταση που θα έκανε πρεμιέρα έξω από την Βασιλική της Παναγίας του Ροδαρίου, στην Λούρδη.

Στην παράσταση, με τίτλο «Το θαύμα της Λούρδης – Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία», που συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους, συμμετέχουν διάσημοι Γάλλοι ηθοποιοί όπως ο Ρομπέρ Οσέν, η Μπριζίτ Φοσέ, ο Ζακ Φράντς κ.α.

Με σκηνικό την Βασιλική της Παναγίας της Λούρδης, εκατόν πενήντα ηθοποιοί με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, με χιλιάδες προβολείς και ηχεία παρουσίασαν μια υπερπαραγωγή που αποτυπώνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την ζωή και τα πάθη του Χριστού μέσα από την εξιστόρηση του θαύματος που έγινε σε αυτή την Γαλλική πόλη το 1858.

Η Λούρδη είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων, στην Γαλλία. Ηταν γνωστή για το οχυρό κάστρο που υψώνεται στο κέντρο της. Το 1858 η Λούρδη ήρθε στην επικαιρότητα στη Γαλλία και στο εξωτερικό λόγω των εμφανίσεων της Παναγίας που είδε μία δεκατετράχρονη αγρότισσα, η Μπερναντέτ Σουμπιρού, η οποία αργότερα ανακηρύχθηκε αγία. Λίγο αργότερα η πόλη με το Ιερό της Παναγίας της Λούρδης έγινε ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος και θρησκευτικού τουρισμού. Σήμερα η Λούρδη φιλοξενεί περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο από όλες τις γωνιές του κόσμου. Αυτή η συνεχής ροή προσκυνητών και τουριστών μετέτρεψε την ήρεμη Λούρδη στο δεύτερο σημαντικότερο κέντρο τουρισμού στη Γαλλία, δεύτερο μετά το Παρίσι και τρίτο σημαντικότερο χώρο διεθνούς καθολικού προσκυνήματος μετά τη Ρώμη και τους Αγίους Τόπους.

Μια γυναίκα που την έλεγαν Μαρία παρουσιάζει στην Μπερναντέτ την βάπτιση του Ιησού, την επιλογή των Αποστόλων, τη θεραπεία των ασθενών, τις παραβολές, τη σίτιση του πλήθους, την ιστορία της Μαγδαληνής, την Ανάσταση του Λαζάρου, την προδοσία του Ιούδα, τον Μυστικό Δείπνο, τη σύλληψη του Χριστού στο Όρος των Ελαιών, την εμφάνισή του ενώπιον του Πιλάτου, την καταδίκη, τον Γολγοθά, την Σταύρωση και στο τέλος την Ανάσταση.

Η παράσταση παρουσιάζεται με 18 κάμερες σε μια υποδειγματική τηλεοπτική σκηνοθεσία. Παραστάσεις πραγματοποιούνται on line: Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου στις 16.00 και στις 20.00, αύριο Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου, μεθαύριο Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου τις ίδιες ώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου