Επαναλειτουργεί το Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-30, 12:36:19
Επαναλειτουργεί το Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 5 Μαΐου το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, μετά από διάστημα 6 μηνών, περίπου, που ήταν κλειστό λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας του covid 19, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά το άγγιγμα αντικειμένων κι εκθετικών επιφανειών.

Το ωράριο λειτουργίας για το κοινό είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: 10.30 - 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 - 13.30 και 18.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστό. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: τηλέφωνο 2421029878, mail museum.volos@gmail.com.

Στο Μουσείο της Πόλης λειτουργεί η μόνιμη έκθεση «Βόλος 10 + ιστορίες». Η έκθεση, που άνοιξε τον Μάιο του 2019, βασίζεται στις δωρεές των συμπολιτών και αναπτύσσεται και στους 2 ορόφους του Μουσείου. Παρουσιάζει την πορεία του Βόλου από τους πρώτους οικιστές στα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού μέσα από 10 θεματικές ενότητες και πολλές παράλληλες ιστορίες.

Επίσης, την Τετάρτη 12 Μαΐου στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου αρχίζει η έκθεση «Μουσείο της Πόλης του Βόλου: Φωτογραφικές εντυπώσεις». Πρόκειται για φωτογραφική έκθεση μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου που αποτύπωσαν, ο καθένας με τη δική του ματιά, το Μουσείο Πόλης.

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, που φέτος, και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας των Μουσείων, έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων, Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=