ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση έργων, εμπνευσμένων από τον Θεόφιλο στον Χώρο Τέχνης «δ.»

εκθεση-έργων-εμπνευσμένων-από-τον-θεό-638291

Εκθεση έργων του καταξιωμένου ζωγράφου Θανάση Μακρή με τίτλο «Οσα ο «σαλός» ονειρεύεται» διοργανώνει ο Χώρος Τέχνης δ. στον Βόλο, Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ειδικών παρουσιάσεων που πραγματοποιεί, τηρώντας τα μέτρα που επιβάλλουν οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας.

Πρόκειται για την παρουσίαση σχεδίων με κεντρικό και κύριο θέμα, άλλοτε φανερά και άλλοτε υπαινικτικά, τον γνωστό ως «σαλό» ή και αλαφροΐσκιωτο ζωγράφο Θεόφιλο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Σχέδια με χρώμα και σχέδια μόνο με μολύβι, μικρών και μεγαλύτερων διαστάσεων αποτυπώνουν τη μορφή του Θεόφιλου που επέλεξε τη φορεσιά του φουστανελά ως ένδειξη τιμής στην ανδρεία των πολεμιστών για την απελευθέρωση, ενώ ο ίδιος, όπως είναι γνωστό, είχε δώσει το «παρών» ερχόμενος στον Βόλο για τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897.

Ο Θανάσης Μακρής, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Βόλο με ατομική έκθεση, αξιοποιώντας την ανθρώπινη φιγούρα που κυριαρχεί στο έργο του παράλληλα με το τοπίο, δίνει διαφορετική δική του εικαστική γραφή, ενώ δίνεται με άνεση στο σχέδιο αξιοποιώντας τα εντυπωσιακά εκφραστικά του μέσα.

Η έκθεση έργων του Θανάση Μακρή στον Χώρο Τέχνης δ. θα διαρκέσει έως 7 Μαΐου.

Μέρες και ώρες λειτουργίας Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00.

Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ.6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου