ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Νεοελληνικός διαφωτισμός στο Πήλιο»

νεοελληνικός-διαφωτισμός-στο-πήλιο-662014

Διαδικτυακή παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς και ενδιαφερόμενους της συλλεκτικής έκδοσης από τη «Μαγνήτων Κιβωτός»

Διαδικτυακή παρουσίαση της «Συλλεκτικής Εκδοσης – Ημερολόγιο 2021» με τίτλο «Νεοελληνικός Διαφωτισμός και Εκπαίδευση στο Πήλιο πριν την Επανάσταση του 1821», τεκμήρια από τους θησαυρούς των Πηλιορείτικων Δημόσιων Ιστορικών Βιβλιοθηκών Ζαγοράς και Μηλεών, σε κείμενα του δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη και επιμέλεια Νίκου Τσούκα και Αλέξανδρου Καπανιάρη, διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τις Δημόσιες Ιστορικές Βιβλιοθήκες Ζαγοράς και Μηλεών, διοργανώνουν τη διαδικτυακή παρουσίαση.

Η έκδοση μπορεί να γίνει η αφορμή να εμπνευστούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να υλοποιήσουν ερευνητικές εργασίες (project) γνωρίζοντας τους θησαυρούς των Πηλιορείτικων Δημόσιων Ιστορικών Βιβλιοθηκών Ζαγοράς και Μηλεών. Στη διαδικτυακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν ιδέες επιπλέον και διδακτικές προτάσεις με βάση τη συλλεκτική έκδοση.

Η έκδοση περιέχει έγχρωμες φωτογραφίες αντικειμένων, σπάνιων χαρτών, παλαιοτύπων και επιστημονικών συγγραμμάτων των δημόσιων ιστορικών Πηλιορείτικων Βιβλιοθηκών Ζαγοράς και Μηλεών, ενώ το δεύτερο μέρος διανθίζεται από ασπρόμαυρες γκραβούρες και σπάνιες εκδόσεις που κοσμούν τις σελίδες του ημερολόγιου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, 18:00-20:00, στην επίσημη παρουσίαση της έκδοσης μέσω zoom στη διεύθυνση https://bit.ly/38jwi3a (Meeting ID: 879 0128 6945, Passcode: Fz6Dmk) αλλά και μέσω youtube live στην διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=Ba2CKVANcoM (δεν χρειάζεται κωδικός).

Οσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν απλά να παρακολουθήσουν και μέσω chat να απευθύνουν ερωτήσεις μπορούν να συνδεθούν στην παραπάνω διεύθυνση του youtube live. Οσοι επιθυμούν να συνδεθούν μέσω zoom (όριο 300 άτομα) θα πρέπει να επιλέξουν την παραπάνω αντίστοιχη διεύθυνση με δυνατότητα ερωτήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου