ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βολιώτισσα δασκάλα με συγγραφικό ταλέντο

βολιώτισσα-δασκάλα-με-συγγραφικό-ταλ-688086

Η Χαριτίνη Μαλισσόβα παρουσιάζει διαδικτυακά το βιβλίο της για τις σχέσεις γονέων και εκπαιδευτικών

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Χαριτίνης Μαλισσόβα, με τον τίτλο «Σχέσεις γονέων – εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου στις 18.30.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός, θα μιλήσουν ο ψυχίατρος και συγγραφέας Ιάκωβος Μαρτίδης, η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και διαχειρίστρια του διαδικτυακού ιστότοπου parents24.gr Αργυρώ Μουντάκη και η συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Το link της παρουσίασης θα διατίθεται στο YouTube και στις διαδικτυακές σελίδες των εκδόσεων Αρμός. Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Εκπαιδευτικός με συγγραφικό ταλέντο, η Χαριτίνη Μαλισσόβα αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Η συγγραφή του βιβλίου προέκυψε από προβληματισμούς και ερωτήματα που δημιουργήθηκαν ή τέθηκαν κατά τη διάρκεια των είκοσι πέντε χρόνων που διδάσκω στο δημόσιο Δημοτικό Σχολείο. Σε αυτό το διάστημα, και παρ’ όλη τη γενικότερη άνοδο του γνωσιακού φορτίου και του εκπαιδευτικού επιπέδου τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων, οι σχέσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων συνεχίζουν να περνούν από τον κύκλο ενός κανόνα που, παρ’ ότι στη γενική του μορφή είναι αναμενόμενος, ωστόσο, παρουσιάζει διακυμάνσεις, εντάσεις, που δοκιμάζουν τους μετέχοντες και, συχνά, τους οδηγεί σε αντιπαραγωγικά αδιέξοδα».

Το βιβλίο εστιάζει στην αρμονική συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών με απώτερο στόχο την υγιή σχέση των παιδιών με τη σχολική ζωή, τόσο σε μαθησιακό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης και ψυχικής διάθεσης.

Συγκεκριμένα, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως που αρχίζει και πού τελειώνει η δικαιοδοσία των γονέων στην άσκηση κριτικής στη λειτουργία του σχολείου, πως γεφυρώνεται η θεωρία με την εκπαιδευτική πράξη, με ποιον τρόπο και σε ποιο βαθμό μπορεί ο γονέας να παρέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία και πολλά ακόμη.

Επίσης, το βιβλίο περιέχει παράρτημα με νόμους που συνήθως αναζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Η Χαριτίνη Μαλισσόβα γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2014 αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο. Εχει γράψει τέσσερα παραμύθια, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε σχολικές παραστάσεις, διασκευασμένα σε θεατρική μορφή. Το 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρμός» η ποιητική συλλογή της με τίτλο «Ιδεατή ολότητα», ενώ συνεχίζει με επιτυχία, την συγγραφική και την εκπαιδευτική της δραστηριότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου