ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράσταση θρύλος στο διαδίκτυο

παράσταση-θρύλος-στο-διαδίκτυο-689127

«Ο αμπιγιέρ» με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Ελένη Χατζηαργύρη και Νικήτα Τσακίρογλου σε online streaming

«Ο αμπιγιέρ», η παράσταση θρύλος με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Ελένη Χατζηαργύρη και Νικήτα Τσακίρογλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, έρχεται σε online streaming στις 12, 13 και 14 Μαρτίου από το viva.gr. Η παράσταση θα προβληθεί την Παρασκευή 12 και την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 20.00 και το Σάββατο 13 Μαρτίου on demand.

Οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση, σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα, ανοίγουν το ιστορικό τους αρχείο και παρουσιάζουν σε online streaming την παράσταση θρύλο «Ο αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ, που ήρθε για να μείνει, με μία πλειάδα κορυφαίων συντελεστών, που ο καθένας στο είδος του σημείωσαν και σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες.

«Ο αμπιγιέρ» του Ρόναλντ Χάργουντ ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σεζόν 1989 – ‘90 στο θέατρο Αθήναιον, νυν Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με Σερ τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Νόρμαν τον Νικήτα Τσακίρογλου και Λαίδη την Ελένη Χατζηαργύρη. Σημείωσε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία και η παράσταση έμεινε στην ιστορία του θεάτρου.

Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το έργο από την εμπειρία του ως αμπιγιέρ στο πλάι του κορυφαίου Αγγλου ηθοποιού Σερ Ντόναλντ Γούλφιτ. Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 6 Μαρτίου 1980 με τον Freddie Jones σαν Σερ και τον Tom Courtenay σαν Νόρμαν.

Είναι ένα έργο χαρακτήρων, που περιγράφει την ιδιόμορφη σχέση ανάμεσα σε ένα βετεράνο διάσημο σεξπιρικό ηθοποιό και τον αφοσιωμένο αμπιγιέρ του.

Ο Σερ είναι ένας δύστροπος άνθρωπος, που ηγείται σε περιοδεύοντα θίασο στην Αγγλία, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο αμπιγιέρ είναι ο αφοσιωμένος βοηθός του, που για 15 χρόνια τον φροντίζει σχολαστικά και τον γεμίζει αυτοπεποίθηση με σκοπό ο Σερ να μην ακυρώνει τις παραστάσεις λόγω των ανασφαλειών του.

Παρακολουθούμε τον κόσμο του θεάτρου μέσα από τη σχέση εξάρτησης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους δυο τους. Γινόμαστε μάρτυρες καταστάσεων που κατακλύζονται από έντονα συναισθήματα. Αφοσίωση, εγωισμός, αχαριστία, απόρριψη, εγκατάλειψη, μοναξιά.

Πρωταγωνιστούν Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νικήτας Τσακίρογλου, Ελένη Χατζηαργύρη, Τίμος Περλέγκας, Ελένη Κούρκουλα, Ελευθερία Σπανού και Φώτης Θωμαΐδης.

Τη μετάφραση υπογράφει η Μαρλένα Γεωργιάδη, τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Παπαβασιλείου, τα σκηνικά – κοστούμια ο Διονύσης Φωτόπουλος, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης, τη μουσική – ηχητική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος. Βοηθός σκηνοθέτη Γιάννης Μπίμης. Βοηθός σκηνογράφου Λιλή Πεζανού. Φωτογραφίες Studio Κλεισθένης. Τηλεσκηνοθεσία Κυριάκος Καλαματιανός. Τρέιλερ παράστασης Μιχαήλ Μαυρομούστακος. Παραγωγή Γιώργος και Νινέττα Λεμπέση.

Προπώληση εισιτηρίων στην διαδικτυακή πλατφόρμα: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/o-ampigier/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου