ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιστορίες σε Σταγόνες στο ΕΠΑΛ Αγριάς

ιστορίες-σε-σταγόνες-στο-επαλ-αγριάς-375004

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Α’ Λυκείου «Ερευνητική Εργασία – Project» ομάδα μαθητών τού Επαγγελματικού Λυκείου Αγριάς παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα «Ιστορίες σε σταγόνες: Υγρότοποι – Λίμνη Κάρλα». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Οι μαθητές Αρμενάκης Στάθης, Βλαχόπουλος Φάνης, Γαρυφαλλοπούλου Αποστολία, Δαβιτίδης Κυριάκος, Ζαμάνης Θεόφιλος, Καρκαλά Ασπασία, Κατσιούπη Ιωάννα, Μπαρδάνι Μικλοβάν, Μπιτζάκας Λευτέρης, Πατσούρας Νίκος, Ταυρής Αντώνης, Τσιμπανογιάννης Κωνσταντίνος και Χατζηθεοδώρου Δημήτρης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αναστασίας Κουρεντζή και Μαρίας Μπάτσιου μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει για τα οφέλη και τα προβλήματα των υγροτόπων και κατόπιν εστίασαν στην ‘ταλαιπωρημένη’, όπως τη χαρακτήρισαν, λίμνη Κάρλα. Αναφέρθηκαν στην ιστορία της λίμνης αλλά κυρίως στη ζωή στη λίμνη πριν και μετά την αποξήρανση της. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν ο άνθρωπος αποφασίζει να ‘παίξει’ με τη φύση καταστρέφει και τον ίδιο αλλά και το περιβάλλον του κι έθεσαν το ερώτημα «Μήπως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι η φύση εκδικείται;».

Για την έρευνά τους οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον κ. Σωτήρη Γκανάτσιο, ο οποίος, μαζί με τη σύζυγό του κα Σταματία Μωραΐτη, υπήρξε πρωτεργάτης για τη δημιουργία του Κέντρου Μελέτης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Λίμνη Βοιβηίδα – Κάρλα (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή τους στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας. Στο Μουσείο ενημερώθηκαν από τον κ. Γιώργο Χανιά κι εντυπωσιάστηκαν από το φωτογραφικό υλικό και τα εκθέματα του Μουσείου τα οποία τους βοήθησαν να διαμορφώσουν μια πληρέστερη εικόνα για τη λίμνη, το οικοσύστημά της και τη ζωή των κατοίκων γύρω και μέσα σε αυτή στο πέρασμα των χρόνων. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής και να καταγράψουν τα συναισθήματά τους για τις περιπέτειες της λίμνης τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου