ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To Φεστιβάλ Πάου 2020 …στο ραδιόφωνο

to-φεστιβάλ-πάου-2020-στο-ραδιόφωνο-798182

To Φεστιβάλ Πάου χωρίς τη στέγη του έναστρου καλοκαιρινού ουρανού, μακριά από την αγκαλιά του φυσικού τοπίου, θα ακουστεί τον χειμώνα από το δημόσιο ραδιόφωνο «Η Φωνή της Ελλάδας», ως μουσική εκπομπή.

Πρόκειται για συνύπαρξη από μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με καλεσμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που κουβέντες, ευχές και ηχογραφήσεις θα φτιάξουν ηχητικό περιβάλλον πολιτισμού.

Η πρώτη ωριαία εκπομπή μεταδόθηκε χθες και έπεται η δεύτερη το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 12.00 – 13.00.

Ανάμεσα στους καλεσμένους μουσικούς θα παρουσιάσουν ηχογραφήσεις τους η Κατερίνα Φωτεινάκη, ο Kemal Dinc, η Αγγελική Τουμπανάκη, ο Δημήτρης Τασούδης, η Μαργαρίτα Λιτητάρη, ο Efren Lopez, ο Νίκος Σπανός και o Ros Daly.

Μαζί με τις ηχογραφήσεις θα ακουστούν συμμετοχές των μελών των Μουσικών Συνόλων ΠΘ και αποσπάσματα από τις «Ανοιχτές Μουσικές Επικοινωνίες» όπου μουσικοί και φοιτητές συζητούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα για τη μουσική και τη ζωή.

«Η Φωνή της Ελλάδας» εκπέμπει σε όλο τον κόσμο στα βραχέα και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (webradio.ert.gr)

«Αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημοσιοποιήσουμε την προσπάθεια για επικοινωνία και για τέχνη από το ραδιόφωνο, με κομμάτια μουσικής και «συνύπαρξης» σα να βρισκόμαστε για λίγο σε ένα μεγάλο τραπέζι με ποικίλες γεύσεις μουσικής», σημειώνει η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιτεχνική υπεύθυνη των εκπομπών του φεστιβάλ Πάου.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στηρίζει τον πολιτισμό μέσα από πολλές πολιτιστικές πρωτοβουλίες. Μια από αυτές είναι και η ραδιοφωνική παρουσία του Φεστιβάλ Πάου 2020, με την ευχή του χρόνου οι συνθήκες να επιτρέψουν τη ζωντανή του λειτουργία στο υπέροχο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Παλαιά Μονή Πάου στην Αργαλαστή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου