ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενώνουν φωνές οι καλλιτέχνες του Βόλου

ενώνουν-φωνές-οι-καλλιτέχνες-του-βόλο-800011

Διαδικτυακή συναυλία από την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου – Θα συγκεντρωθούν ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια

Διαδικτυακή συναυλία, προσαρμοσμένη στις συνθήκες και τις ανάγκες της εποχής, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ. Με τη διαδικτυακή συναυλία, οι συμμετέχοντες δηλώνουν: «Είμαστε παρόντες με τα τραγούδια και τους αγώνες μας. Είμαστε οι εργαζόμενοι, που διακόπηκε η εργασία τους από τον Μάρτη και θα είμαστε χωρίς δουλειά και ουσιαστική στήριξη για πολύ καιρό ακόμα».

Στόχος της συναυλίας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη στους καλλιτέχνες που δοκιμάζονται σκληρά. «Οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του κλάδου ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται σε αδιέξοδο και αδυνατεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου.

Η παραπάνω κινητοποίηση είναι η συνέχεια των αγώνων «που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα και συμβαδίζει με ανάλογες πρωτοβουλίες συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα. Δίχως αυτούς τους αγώνες στο Βόλο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας δε θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Δίχως τη δικιά μας συμμετοχή όλοι οι καλλιτέχνες σήμερα θα ήμασταν σε μία πολύ πιο δύσκολη θέση, χωρίς καμία απολύτως στήριξη και αυτό το πετύχαμε γιατί διεκδικήσαμε το δίκιο μας», τονίζουν οι διοργανωτές.

Ενώνουν τις φωνές τους οι καλλιτέχνες και διεκδικούν «ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ειδικά για αυτή την κρίσιμη στιγμή που ζούμε είναι αναγκαία η επίταξη των ιδιωτικών Νοσοκομείων και των ιδιωτών Γιατρών, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ». Παράλληλα διεκδικούν «να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων μας, χωρίς εξαιρέσεις, για να μη γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω στα συλλογικά και ατομικά δικαιώματά μας, να αμειβόμαστε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας για να μπορούμε να ζήσουμε από αυτήν, καθώς και το δικαίωμα μας στον ελεύθερο χρόνο. Στη ζωή μας».

Με την ίδια ανακοίνωση, καλούνται όσοι μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια, να επικοινωνήσουν με την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου. Τα είδη που θα συλλέξουν είναι τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια ή ό,τι άλλο μπορεί ο καθένας από το υστέρημά του. Ολες οι προσφορές θα συγκεντρωθούν στο κτίριο του Μεταξουργείου στη Νέα Ιωνία στον χώρο όπου στεγάζεται η Λαϊκή Αλληλεγγύη των σωματείων.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6983626701, 6979990292, 6973370915, 6949407562, e – mail: [email protected], το κανάλι στο Youtube: Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου και η σελίδα στο facebook: Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου