ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για έξι προβολές online

ο-αμερικάνος-του-αλέξανδρου-παπαδι-804909

Το χριστουγεννιάτικο διήγημα Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζεται για έξι μοναδικές προβολές online μέσω της viva.gr

Η συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Σαράντου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση Λάμπρου Πηγούνη με μουσικό επί σκηνής τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη, που βασίζεται στο αριστουργηματικό διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, έχει παρουσιαστεί από το 2009 μέχρι και σήμερα σε πάνω από 50 πόλεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Παραμονή Χριστουγέννων 1789. Ο «Αμερικάνος» Τζον Στόθισον είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος, ούτε Αμερικάνος, αλλά ένας Ελληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του, όπου κανείς δεν τον αναγνωρίζει. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας. Η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως να βρίσκεται ακόμα εκεί και να τον περιμένει. Ακριβώς όπως ο Οδυσσέας, που γύρισε για να ξαναβρεί τη χαμένη του Ιθάκη στα μάτια της πιστής του Πηνελόπης. Τελικά, ο Τζον Στόθισον θα καταφέρει να γίνει ξανά ο Γιάννης, που όλοι γνώριζαν;

Ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, αυτή του αφηγητή που κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά από τον μουσικό Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνεχής διάλογος της ιδιόμορφης γλώσσας του Σκιαθίτη συγγραφέα με τη ζωντανή σύγχρονη μουσική, το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια ιδιαίτερη χρήση του πιάνου που παίζεται και ως σαντούρι συνάδουν με τον πλούτο και τη δύναμη της συναρπαστικής παπαδιαμαντικής γλώσσας.

Ηθοποιός και θεατές καλούνται να κοινωνήσουν στον μυστηριώδη και μαγευτικό κόσμο του Παπαδιαμάντη, τον γεμάτο ποίηση και λυρισμό.

Οι διαδικτυακές προβολές προγραμματίζονται Σάββατο 19/12 στις 20:00, Κυριακή 20/12 στις 18:00, Σάββατο 26/12 στις 20:00, Κυριακή 27/12 στις 18:00, Σάββατο 2/1 στις 20:00, Κυριακή 3/1 στις 18:00.

Το κόστος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι 5 ευρώ. Η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/o-amerikanos-tou-papadiamanti/.

Παραγωγή εταιρεία θεάτρου Ηθικόν Ακμαιότατον. Η μαγνητοσκόπηση υψηλής ανάλυσης, με χρήση πολλαπλών καμερών, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Φούρνος με ειδικά διαμορφωμένη τηλεσκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαυρομούστακου υπό την καθοδήγηση του Θανάση Σαράντου.

Η διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης είναι η εξής: Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, οι θεατές θα λάβουν στο email τους link με τη σελίδα της παραγγελίας τους, από όπου θα μπορούν να κατεβάσουν το παραστατικό τους (εισιτήριο). Ανοίγοντας το εισιτήριό τους, παίρνουν τον μοναδικό κωδικό του barcode, τον οποίο εισάγουν στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή που έχουν επιλέξει.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση είναι διαθέσιμες στο http://ithikon-akmeotaton.blogspot.com/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου