ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου σε live streaming

η-παράσταση-των-ρέππα-παπαθανασίου-σ-810716

Με τη μουσική παράσταση των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου «Φεγγάρι από χαρτί» συνεχίζονται οι ζωντανές διαδικτυακές παρουσιάσεις από το Εθνικό Θέατρο. Εχοντας ήδη δοκιμάσει, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, τον διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με το κοινό, που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού, επανέρχεται την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 19:30, ζωντανά από το θέατρο Rex.

Το έργο εξελίσσεται στην καρδιά της δεκαετίας του ’60, από την άνοιξη του 1963 μέχρι την αντίστοιχη του 1964. Μια εποχή που όλα έδειχναν προς ένα καλύτερο αύριο. Μια εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν πως έκλεισαν επιτέλους οι οδυνηροί λογαριασμοί της δεκαετίας του ’40, αλλά την ίδια στιγμή στα έγκατα της ελληνικής κοινωνίας δούλευαν οι δυνάμεις του διχασμού. Το συλλογικό τραύμα έγινε το πλαίσιο και το θεμέλιο των 19 χαρακτήρων του έργου. Αυτό τους έδωσε φωνή και όνομα. Ο Νίκος, ο Αντώνης, ο Ιάσων, ο Ναπολέων, η Ρίτα, ο μπαμπάς, η μαμά, η θεία Τζίνα, ο θείος Στάθης, η θεία Ρενάτα, ο κύριος Ερρίκος, η κυρία Θάλεια, η εξαδέλφη Ειρήνη… Γυναίκες με κρεπαρισμένα μαλλιά και κόκκινα νύχια. Αντρες σιωπηλοί με σκούρα κοστούμια που μυρίζουν καπνό και αβάσταχτη μελαγχολία. Και έφηβοι. Εφηβοι έκπληκτοι στη ζωή που ξετυλίγεται ξαφνικά μπροστά τους. Εκπληκτοι από τη ζωή που εκρήγνυται βίαια μέσα τους. Εφηβοι που ψηλαφούν τις πρώτες τους πληγές.

Το δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου έχει κάνει και τη σκηνοθεσία ενώ τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφουν ο Νίκος Κυπουργός και η Αφροδίτη Μάνου. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Τζόυς Ευείδη, Μάξιμος Μουμούρης, Αναστασία Ζάχου, Λάμπρος Κωσταντέας κ.ά.

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Εθνικού με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο κοστίζει 8 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου