ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακή προβολή της νέας μεγάλης παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου

διαδικτυακή-προβολή-της-νέας-μεγάλης-815207

Μία από τις πιο δυνατές, καινούργιες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, το εξαιρετικό έργο του Ζορζ Φεντό «Η κυρία του Μαξίμ», θα προβληθεί ψηφιακά το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στις 19:30. Η φιλόδοξη παράσταση, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, θα μεταδοθεί απευθείας από την κεντρική σκηνή του θεάτρου, προσφέροντας όσο το δυνατόν, υπό τις παρούσες συνθήκες, πιο άμεση αίσθηση παρακολούθησης.

Πολλοί είναι οι αθώοι που περνούν διά πυρός και σιδήρου στα εξωφρενικά πεπρωμένα που επινόησε ο Φεντό. Το αρχέτυπο, ωστόσο, είναι ο δύσμοιρος κύριος Πετιπόν, ο οποίος ξυπνά στο σπίτι του έπειτα από ξενύχτι στο καμπαρέ Μαξίμ. Ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα από τη χθεσινή βραδιά, στο κρεβάτι του όμως βρίσκεται νεαρή χορεύτρια από τα μπαλέτα του Μαξίμ. Η φάρσα τίθεται σε κίνηση και η ζωή του γίνεται άνω κάτω σε ένα λεπτό. Οι άπειροι χαρακτήρες του έργου μπλέκονται σε ατελείωτες συγχύσεις, παρεξηγήσεις και αναποδιές. Λίγο πριν από την… έκρηξη, ο δαιμόνιος συγγραφέας ξεμπλέκει τις μαριονέτες του, αλλά όχι προτού ο Πετιπόν υποφέρει πραγματικό μαρτύριο, δυσανάλογα βαρύ για το αθώο λάθος του.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Θανάσης Αλευράς, Στέλλα Αντύπα, Αφροδίτη Αντωνάκη, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μελίνα Βαμπούλα, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Θανάσης Δήμου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Εμιλυ Κολιανδρή, Κώστας Κορωναίος, Αυγουστίνος Κουμουλος, Πέλλα Μακροδημήτρη, Αθηνά Μουστάκα, Ελπίδα Νικολάου, Άννα Πατητή, Πέτρος Σκαρμέας, Γιώργος Τζαβάρας, Κώστας Φιλίππογλου, Γιάννης Φιλίππου, Δημήτρης Φουρλής, Γαλήνη Χατζηπασχάλη και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν στην πλατφόρμα του Εθνικού με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο κοστίζει 8 ευρώ και η προβολή θα είναι ενεργή μόνον τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων, θα προβληθούν ψηφιακά και άλλες τρέχουσες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου σε ημερομηνίες, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου