ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα σε κορυφαίο μουσουργό Μπετόβεν

αφιέρωμα-σε-κορυφαίο-μουσουργό-μπετό-832821

Ο Μπετόβεν «πρωταγωνιστεί» στο Φεστιβάλ Πιάνου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Μεγάλη γιορτή για τον βασιλιά των οργάνων αποτελεί το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, έως τις 7 Νοεμβρίου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης είναι ο Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του.

Συνολικά 11 αναγνωρισμένοι Ελληνες πιανίστες σε βραδινά ρεσιτάλ στις 30, 31 Οκτωβρίου και 6, 7 Νοεμβρίου και τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι σολίστ σε απογευματινές συναυλίες στις 30, 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου παρουσιάζουν τις 32 σονάτες για πιάνο του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν έργα-παραγγελίες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε πρώτη παρουσίαση. Πρόκειται για έργα εμπνευσμένα ή με αναφορές στο έργο του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν.

Η κεντρική συναυλία του Φεστιβάλ με τίτλο «250 χρόνια Μπετόβεν» θα διοργανωθεί στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ στις 5 Νοεμβρίου. Η ορχήστρα της ΕΛΣ συμπράττει με καταξιωμένους σολίστες σε δύο δημοφιλή κοντσέρτα. Διευθύνει ο διακεκριμένος Σλοβάκος αρχιμουσικός Οντρέι Ολος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου