«Ανθρωποι και ποντίκια»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-10-23, 19:02:54
«Ανθρωποι και ποντίκια»

Η παράσταση φαινόμενο του Βασίλη Μπισμπίκη με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Δρόσο από τη Σκόπελο επιστρέφει για τρίτη χρονιά

 

 

Αποτελεί, αναμφισβήτητα, τη μεγαλύτερη θεατρική επιτυχία των τελευταίων χρόνων. Το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ «Ανθρωποι και ποντίκια», με τη σκηνοθετική υπογραφή του Βασίλη Μπισμπίκη, ξάφνιασε, εντυπωσίασε και αγκαλιάστηκε από το κοινό, που έκανε sold out τις παραστάσεις του για δύο συνεχή χρόνια. Η μεγάλη αποδοχή του κοινού οδήγησε τους συντελεστές της παράστασης στην απόφαση να την ανεβάσουν για τρίτη χρονιά.

Στον τρίτο κύκλο της όμως θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικό χώρο, παλιό μηχανουργείο στου Ρέντη, που παραχώρησε η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, προκειμένου να μεταστεγαστεί ο Τεχνοχώρος Καρτέλ. Εκεί θα ανεβαίνει το πολυσυζητημένο θεατρικό έργο από τις 9 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9 το βράδυ.

Να σημειωθεί πως λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών στον χώρο του μηχανουργείου, που ούτως ή άλλως διαθέτει φυσικά ανοίγματα, έχει εγκατασταθεί νέο σύστημα εξαερισμού και με τη χωρητικότητά του εξασφαλίζεται η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των θεατών.

Το έργο παρουσιάζεται σε απόδοση Σοφίας Αδαμίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος από τη Σκόπελο, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλόνη και Ερατώ Αγγουράκη.

Το Of Mice and Men ήταν η πρώτη προσπάθεια του Στάινμπεκ να γράψει με τη μορφή μυθιστορήματος-παιχνιδιού. Ηθελε να γράψει ένα μυθιστόρημα που θα μπορούσε να παιχτεί στο θέατρο, ή ένα θεατρικό έργο που θα μπορούσε να διαβαστεί σα μυθιστόρημα.

Ο Τζον Στάινμπεκ αφηγείται τις εμπειρίες των George Milton και Lennie Small, δύο μεταναστών εργαζομένων σ΄ ένα ράντζο, οι οποίοι μετακινούνται από τόπο σε τόπο, στην Καλιφόρνια, αναζητώντας νέες ευκαιρίες εργασίας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης με μια παράσταση ακραίου ρεαλισμού αφηγείται τη ζωή δύο εκτοπισμένων ψυχών, στην περιοχή του Ρέντη, μέσα σε βιομηχανικές αποθήκες και εργοστάσια που αναζητούν δουλειά, κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας κρίσης στην Ελλάδα.

Διανύοντας τις ίδιες αγωνιώδεις και συγκινητικές προσπάθειες των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση, μέσα στις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, οι ήρωες του «Άνθρωποι και ποντίκια» δουλεύουν σκληρά, συγκρούονται, παλεύουν, απογοητεύονται αλλά ταυτόχρονα ονειρεύονται και ελπίζουν. Η μοναξιά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή πολλών χαρακτήρων. Παρά την ανάγκη για συντροφικότητα, ο Στάινμπεκ υπογραμμίζει πώς η μοναξιά διατηρείται μέσα από τα εμπόδια που δημιουργούνται από την απάνθρωπη δράση μεταξύ τους.

Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, καθιστούν το έργο επίκαιρο και διαχρονικό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=