ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διπλή αναδρομική έκθεση στον Βόλο

διπλή-αναδρομική-έκθεση-στον-βόλο-845739

Ζωγραφικά έργα του Μάρκου Καμπάνη θα παρουσιαστούν στο «Ντε Κίρικο» και τον Χώρο Τέχνης «δ.»

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αρχίζει μεγάλη διπλή αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Μάρκου Καμπάνη στον Βόλο.

Η πρώτη έκθεση διοργανώνεται στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», με θέμα «Ζωγραφική στο Αγιον Ορος» και η παράλληλη στον Χώρο Τέχνης «δ.» με θέμα «Το Μουσείο των Δέντρων» και «365». Πρόκειται για έργα του καλλιτέχνη, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε τρεις διαφορετικές παλαιότερες εκθέσεις του.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν, η «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Μητρόπολης Δημητριάδος και ο Χώρος Τέχνης «δ.», με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» η έκθεση με τίτλο «Ζωγραφική στο Αγιον Ορος» παρουσιάζει έργα του ζωγράφου αποκαλυπτικά της ιδιαίτερης επαφής του με το Αγιο Ορος, σχέσης που κρατά σχεδόν μια τριακονταετία. Ας σημειωθεί ότι ο Μάρκος Καμπάνης ανήκει στους ανανεωτές της εκκλησιαστικής ζωγραφικής, καθώς πατά γερά στην παράδοση αιώνων, χωρίς όμως να τη χειρίζεται μιμητικά, αλλά συνθέτοντας προσωπικό ζωγραφικό παράδειγμα.

Στον Χώρο Τέχνης «δ.» οι επισκέπτες θα δουν επιλογή από δύο σειρές έργων του. Το «Μουσείο των Δέντρων» πραγματεύεται την ιστορία της τέχνης με αναπαραστάσεις δέντρων από την αρχαιότητα ώς τη σύγχρονη εποχή.

Η σειρά «365» παρουσιάζει έργα ζωγραφισμένα ένα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια ενός έτους. Ακολουθεί στη πράξη το ρητό που αποδίδεται στον αρχαίο ζωγράφο Απελλή: «Ούτε μέρα χωρίς γραμμή».

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδου σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη.

Η λειτουργία της έκθεσης θα αρχίσει χωρίς εγκαίνια,την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 19.00 και στον Χώρο Τέχνης «δ.» στις 19.30, ενώ θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου.

Αναγκαίο κρίνεται να αναφερθεί ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και έως 5 άτομα σε κάθε όροφο, ενώ απαγορεύεται το άγγιγμα των εκθετικών επιφανειών.

Το ωράριο λειτουργίας στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00.

Στον Χώρο Τέχνης «δ» Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 έως 14.00, απόγευμα 18.00 έως 21.00.

Την έκθεση στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο θα παρουσιάσει η Μαίρη Μιχαηλίδου, αντιπρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός», ιστορικός τέχνης, επίτιμη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου