ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημέρα για τα μικρά βιβλιοπωλεία

ημέρα-για-τα-μικρά-βιβλιοπωλεία-848779

Αφιερωμένη φέτος στις λέσχες ανάγνωσης η δράση, που διοργανώνεται μεθαύριο

Τα μικρά βιβλιοπωλεία, οι φιλόξενοι και ζεστοί χώροι που μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια σε ζωντανές κυψέλες για το κοινό, ετοιμάζουν για δεύτερη φορά τη γιορτή τους, η οποία σηκώνει αυλαία μεθαύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Η Λίνα Μουσιώνη συμμετέχει με το βιβλίο της «Η βαλίτσα της Νίνας» στην ημέρα μικρών βιβλιοπωλείων μεθαύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ., στη στοά του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη» (Γιάννη Δήμου 39Γ) στον Βόλο, για να συναντήσει τους μικρούς της φίλους.

Ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής υπογράφει το νέο του βιβλίο «Τα χέρια της θεάς» επίσης μεθαύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 10 π.μ. – 12 μ. στο βιβλιοπωλείο «Ηλιος», Ελλησπόντου 112 στη Νέα Ιωνία.

Η ημέρα των μικρών βιβλιοπωλείων είναι φέτος αφιερωμένη στις λέσχες ανάγνωσης, στις μικρές ή μεγαλύτερες παρέες των ανθρώπων που συναντιούνται μία φορά τον μήνα και συζητούν για βιβλία και συγκεκριμένα για τα κοινά τους διαβάσματα.

Την ημέρα των μικρών βιβλιοπωλείων θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να γίνουν, έστω και για λίγο, μέλη λέσχης ανάγνωσης σε μικρό βιβλιοπωλείο, ζώντας την εμπειρία που για μερικούς υπάρχει εδώ και δεκαετίες, ενώ για άλλους πρόκειται τώρα μόλις να αρχίσει.

Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε όλες τις βιβλιοφιλικές λέσχες. Σε εκείνες που ασχολούνται με ένα λογοτεχνικό είδος, όπως η ποίηση ή το θεατρικό κείμενο και σε εκείνες που επικεντρώνονται σε στενότερη ή ευρύτερη θεματική, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή η φιλοσοφία, σε όσες καταπιάνονται με κείμενα ελληνικά ή μεταφρασμένα, που βρίσκονται σε μέρη απομακρυσμένα ή στην καρδιά των μεγάλων πόλεων, στο διαδίκτυο και στις λέσχες των οποίων τα μέλη μαθαίνουν τώρα τα πρώτα γράμματα.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι τα στέκια των λεσχών ανάγνωσης. Είναι οι χώροι, που φέρνουν κοντά τους βιβλιόφιλους της κάθε γειτονιάς, που προωθούν τον διάλογο γύρω από το βιβλίο και την ανάγνωση, τόποι ανταλλαγής ιδεών, διαφωνίας και κατανόησης διαφορετικών απόψεων και ερμηνειών.

Οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες, που θα επισκεφθούν τα μικρά βιβλιοπωλεία, θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με άλλους βιβλιόφιλους, κουβεντιάζοντας μαζί τους όλα όσα τους ενδιαφέρουν. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα όλων και κατά τη διάρκεια της ημέρας τα μικρά βιβλιοπωλεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αλλωστε οι λέσχες ανάγνωσης δεν λειτουργούν όπως οι γνωστές εκδηλώσεις για τα βιβλία. Είναι συναντήσεις, που πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες ατόμων. Γι’ αυτό φέτος η ημέρα θα διοργανωθεί με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής, κατόπιν επικοινωνίας για κράτηση θέσης με το εκάστοτε βιβλιοπωλείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου