Μουσικό Χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο σε δράση

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-18, 12:36:17
Μουσικό Χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο σε δράση

Αρχίζει σήμερα η δεύτερη περίοδος δράσης για το Μουσικό Χωριό, που μεταμορφώνει για 14η χρονιά το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, σε φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.

Στη δεύτερη περίοδο, που διοργανώνεται από σήμερα Τρίτη 18 έως την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου, προγραμματίζονται τα σεμινάρια: Ρίζα και κορμός - perpetual momentum, συντονισμός, διδασκαλία: Yuko Kaseki. Πίσω από τη μάσκα, συντονισμός: Σίμος Κακάλας. Διαλογισμός σε Κίνηση και Ακινησία, Αναπνοή και Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο, συντονισμός: Γιώργος Φωτιάδης, Μαριάννα Αστρακά. Μουσική επί σκηνής - Μουσική σύνθεση και δραματουργία, συντονισμός: Περικλής Λιακάκης. Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού, συντονισμός: Σαβίνα Γιαννάτου.

Στην τρίτη περίοδο 25 – 31 Αυγούστου, προγραμματίζονται οι δράσεις: Εισαγωγή στον Ινδικό κλασικό χορό Μπάρατα Νάτυαμ και στον Ινδικό Πολιτισμό, Θεωρία και πρακτική, συντονισμός: Λήδα Σάνταλα. Η Μουσική του Λόγου - η Μουσική ως Λόγος, Συντονισμός: Κατερίνα Φωτεινάκη, Εύη Φιλίππου. Η Φύσα και τα Μυστικά της, Τεχνικές ενστομισμού στο ελληνικό κλαρίνο, συντονισμός: Μάνος Αχαλινωτόπουλος. Η Μουσική Φόρμα του Sarki στο Προπολεμικό Ρεμπέτικο, συντονισμός: Ευγένιος Βούλγαρης, «Ας κελαηδούν και χαίρουν», Επος, προφορικότητα και αυτοσχεδιασμός στη μουσική του Πόντου, συντονισμός: Γιάννης Τσανασίδης: λύρα Πόντου, σύνθεση, συντονισμός ομάδας Νατάσα Τσακηρίδου: τραγούδι, συντονισμός τραγουδιστών. Το Πολυφωνικό Σώμα: ένας Ακτινοβόλος Αφηγητής, Εργαστήριο για το σωματικό θέατρο και τη φωνή, συντονισμός - εμψύχωση: Julianna Bloodgood & Rafal Habel, Μακάμ και Αυτοσχεδιασμός, συντονισμός: Νίκος Παραουλάκης.

Το Μουσικό Χωριό διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ.

Λόγω του Covid-19 και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση εφαρμόζει τα αντίστοιχα προληπτικά μέτρα.

Συνολικά συντονιστές από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών συντονίζουν και εμψυχώνουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης, στο πλαίσιο τριών εβδομαδιαίων περιόδων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=