Βολιώτης στη Μικρή Επίδαυρο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-13, 17:36:01
Βολιώτης στη Μικρή Επίδαυρο

Η Σαββίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Βόμβολος με τους Primavera en Salonico σε ξεχωριστή συναυλία

 

Τοπικό χρώμα έχει η μουσική παραγωγή που θα παρουσιαστεί το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου στις 21:30 στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου εμφανίζονται οι Σαβίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico Watersong με τη συμμετοχή της Λάμιας Μπεντίουι.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κλείνει με μία ξεχωριστή συναυλία στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Η Σαββίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμπνέονται από το τραγούδι του Αριελ, του αγαθού πνεύματος στην Τρικυμία του Σέξπιρ και δημιουργούν το Watersong, με τραγούδια για το νερό και την έρημο, για τη ζωή και τον θάνατο, τη γονιμότητα, τη μαγεία, την επιθυμία, τον εξαγνισμό. Μαζί τους η Τυνήσια Λάμια Μπεντίουι, που με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα φέρνει στο Μικρό Θέατρο τον κόσμο της ερήμου.

Βασικός συντελεστής και «ψυχή» των Primavera en Salonico ο διακεκριμένος Βολιώτης συνθέτης και μουσικός Κώστας Βόμβολος, που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στον χώρο της τέχνης και της δημιουργίας.

Στο μουσικό του βιογραφικό καταγράφονται δεκάδες συνθέσεις για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Στις πολυάριθμες συνεργασίες του καταγράφονται το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Καλαμάτας, Καβάλας και Σερρών, τη Νέα Σκηνή Τέχνης, την Actors Touring Company του Λονδίνου κ.ά. Από το 1994 διευθύνει το συγκρότημα Primavera en Salonico το οποίο, σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου, έχει αναπτύξει δισκογραφική παρουσία και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Ταϊβάν, την Αυστραλία κ. ά, ενώ διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Στην παράσταση της Μικρής Επιδαύρου η αραβική γλώσσα και η διάλεκτος των Βεδουίνων διασταυρώνονται με τις γλώσσες της Μεσογείου. Ούτι, κανονάκι, νέι, βιολί, ακορντεόν, κρουστά, waterphone και κοντραμπάσο είναι τα όργανα που συνοδεύουν τις φωνές, συνδυάζοντας το παραδοσιακό στοιχείο με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό.

Από την πλευρά του, το video animation λειτουργεί αντιστικτικά στην συναυλία, φέρνοντας τον κόσμο της σημερινής πραγματικότητας, της οικολογικής καταστροφής και της αναγκαστικής μετανάστευσης σε σχέση με το «θέμα» νερό.

Οπως λέει η ίδια η Σαββίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico: «Αμίλητο νερό ή λάλον ύδωρ, καθαγιασμένο ή καταραμένο, απρόσιτο και σπάνιο ή ορμητικό και επικίνδυνο, δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μέρος της καθημερινής μαγείας της ύπαρξής μας. Τραγούδια παραδοσιακά και αναγεννησιακά, από διάφορες χώρες, «συμπλέουν» με το οπτικό υλικό και φτιάχνουν ιστορίες για το νερό και τη δύναμή του, για τη ζωή που μπορεί να δώσει και να στερήσει. Τραγούδια για τη βροχή, τη θάλασσα, τα ποτάμια, τα δάκρυα, τις σταγόνες, για το νερό στο σώμα, για το σώμα στο νερό. Το σώμα μας».

Συντελεστές της συναυλίας είναι οι Σαββίνα Γιαννάτου φωνή, Λάμια Μπεντίουι φωνή, ενώ τους Primavera en Salonico απαρτίζουν οι Κώστας Βόμβολος κανονάκι, ακορντεόν, ενορχήστρωση, Μιχάλης Σιγανίδης κοντραμπάσο, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Χάρης Λαμπράκης νέι, Γιάννης Αλεξανδρής ούτι, κιθάρα και Κώστας Θεοδώρου κρουστά, waterphone.

Βίντεο animation: Lokey, ηχητικό τοπίο εικονικής πραγματικότητας: Κατερίνα Σπερέντζου – Νίκος Παπαδόπουλος, ήχος: Γιάννης Παξεβάνης, Γιώργος Κοτσιάνος, φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου, εκτέλεση παραγωγής: Prospero.

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου πραγματοποιείται ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, το κοινό πρέπει να προσέρχεται 90΄ πριν την έναρξη. Ολες οι θέσεις, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες. Τα εισιτήρια είναι απολύτως προσωπικά και μη μεταβιβάσιμα. Κατά την αγορά κάθε εισιτηρίου δηλώνεται το όνομα του προσώπου που θα το χρησιμοποιήσει. Εισιτήρια κανονικό 20 ευρώ, φοιτητικό 65+, καλλιτεχνικών 15 ευρώ, ανέργων, σπουδαστικό καλλιτεχνικών σχολών 5 ευρώ. Στα κεντρικά ταμεία του φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου), στο 2103272000 και στο http://greekfestival.gr/festival_events/watersong/.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=