Καλοκαιρινή μουσική πανδαισία στο Χόρτο Πηλίου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-11, 17:44:35
Καλοκαιρινή μουσική πανδαισία στο Χόρτο Πηλίου

Συνεπές στο καλοκαιρινό του ραντεβού το κοινωφελές ίδρυμα Γιώργος Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου διοργανώνει για 36η χρονιά το φεστιβάλ Χόρτου Νοτίου Πηλίου και προσκαλεί καλλιτέχνες και κοινό να συμμετάσχουν στις δράσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του κράτους σχετικά με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, οι δράσεις περιλαμβάνουν ολιγομελή εργαστήρια και σεμινάρια στο υπαίθριο θέατρο του ιδρύματος.

Το φετινό φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα η ημερίδα στη μνήμη της Πίας Χατζηνίκου - Αγγελίνη και το εργαστήριο οpen οrchestra πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, στις 23 Αυγούστου, 21:00, στο υπαίθριο θέατρο Χόρτου παρουσιάζεται το «Pellegrinaggio al Levante», μουσικό ταξίδι από τη Σικελία στο Φανάρι με μουσικές από όλη τη διαδρομή.

Το διάστημα 22 - 26 Αυγούστου προγραμματίζεται χορωδιακό εργαστήρι με τη Μαρία Εμμα Μελιγκοπούλου. Η διακεκριμένη διεθνώς μαέστρος, με εξειδίκευση στη διεύθυνση και παιδαγωγική χορωδίας, Μαρία Εμμα Μελιγκοπούλου, θα συντονίσει το φετινό εργαστήρι χορωδίας που οι συμμετέχοντες, σπουδαστές διεύθυνσης, θα προετοιμάσουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που θα παρουσιάσουν στο κοινό με το πέρας του εργαστηρίου.

Στις 26 Αυγούστου, 21:00, στο υπαίθριο θέατρο Χόρτου, διοργανώνεται συναυλία εργαστηρίου διεύθυνσης χορωδίας.

Ο κύκλος του φετινού φεστιβάλ κλείνει στις 5 Σεπτεμβρίου, 21:00, με Cine Recital, κινηματογραφική μουσική για τσέλο και πιάνο. Dmitri Gudimov, τσέλο – Ελένη Κουτή, πιάνο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: www.horto.net, www.info@horto.net και στο τηλέφωνο 2423065246.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και με τη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=