«Το Βεραμάν Φόρεμα»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-03, 12:59:42
«Το Βεραμάν Φόρεμα»

Η Αννα Βαγενά σκηνοθετεί ιστορία από την εποχή του κορονοϊού, σπαρακτικά επίκαιρη

 

Μία ιστορία που «μεταφέρει» στη σκηνή το πώς βίωσαν λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι την περίοδο της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, μετέφερε πρώτα στο χαρτί και ελπίζει το φθινόπωρο και στο σανίδι η ταλαντούχα ηθοποιός, πρώην βουλευτής, Αννα Βαγενά που σκηνοθετεί το έργο «Το Βεραμάν Φόρεμα».

Μιλώντας η ίδια η Άννα Βαγενά για το έργο και πώς εμπνεύστηκε, τονίζει: «Όλες εκείνες τις ημέρες της καραντίνας, βίωνα κι εγώ, όπως όλοι μας, την δύσκολη καθημερινότητα. Ανάμεσα σε όλες τις ειδήσεις που μας κατέκλυζαν από παντού, πιο πολύ μου έκαναν εντύπωση και με πλήγωναν οι πολυάριθμοι θάνατοι ηλικιωμένων ανθρώπων στους οίκους ευγηρίας της «πολιτισμένης» και πλούσιας κεντρικής και βόρειας Ευρώπης (Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία κ.λπ.). Κάθισα λοιπόν και έγραψα μια ιστορία. Μια ιστορία για δυο μοναχικούς ανθρώπους που η μοίρα τους φέρνει κοντά σε έναν τέτοιο χώρο, έστω και για λίγο.

Μια ιστορία ερωτική, τρυφερή, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση. Μια ιστορία με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που βγήκε από μέσα μου αβίαστα και κύλησε στο χαρτί σαν νεράκι. Δεν εκτυλίσσεται στην κεντρική Ευρώπη, συμβαίνει εδώ, στην αγαπημένη μας Αθήνα που την πλήγωσε ο κορονοϊός. 

Ελπίζω και εύχομαι να ανοίξουν τα θέατρα το φθινόπωρο, για να ξανανταμώσουμε με τους θεατές μας, αφού τη ζωντανή επαφή του θεάτρου κανένα ηλεκτρονικό μέσο δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Κάθε Πέμπτη, λοιπόν, στο θέατρο «Μεταξουργείο», στις 20:00, θα παρουσιάζω την ιστορία που έγραψα «Το βεραμάν φόρεμα», γιατί το θέατρο και η τέχνη είναι η παρηγοριά μας στις δυσκολίες των καιρών μας και εμείς θα το υπηρετούμε, σε πείσμα όλων των εμποδίων.

Η πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο

θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14 και Κεραμικού-πλατεία Αυδή, τηλ. 210-5234382. Οι παραστάσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη στις 20.00 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2021.

Προσφορά για κρατήσεις μέσω Viva για τις 4 πρώτες παραστάσεις 8, 15, 23, 29 Οκτώβρη: 8 €.
Γενική είσοδος: 12 €.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=