ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυλαία στο Μουσικό Χωριό στον Αγιο Λαυρέντιο

αυλαία-στο-μουσικό-χωριό-στον-αγιο-λαυ-758906

Εναρξη της πρώτης περιόδου την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου στον Αγιο Λαυρέντιο

Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου ξεκινά η πρώτη περίοδος του Μουσικού Χωριού, που διοργανώνεται τα τελευταία 14 χρόνια στον Αγιο Λαυρέντιο. Θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του μήνα με τη λειτουργία Κέντρου Φωνητικών Τεχνών – Εργαστηρίου Φωνητικής Ερευνας με υπεύθυνους τους: Σπύρο Σακκά, Νατάσσα Ζούκα και Ταξιάρχη Χάνο.

Επισημαίνεται πως φέτος για 14η χρονιά το Μουσικό Χωριό αναμένεται να μετατρέψει το όμορφο πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης.

Φέτος, τα εργαστήρια, οι παραστάσεις και οι συμβιωτικές δράσεις των δύο κεντρικών εβδομάδων έχουν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική βιομηχανία, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό. Από τις θεματικές αυτές θα αντληθούν ποικίλες εργαστηριακές και συμβιωτικές δράσεις, ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα, όπως κάθε χρονιά.

Συνολικά 20 συντονιστές από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης, στο πλαίσιο τριών εβδομαδιαίων περιόδων.

Η διοργάνωση γίνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι λόγω του Covid-19 και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μόνο σε ανοικτούς χώρους. Θα τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στα άτομα της κάθε ομάδας και θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά στους χώρους των μαθημάτων. Δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου συναυλίες με κοινό σε εσωτερικούς χώρους. Αντ’ αυτού θα πραγματοποιηθούν βιντεοσκοπημένες συναυλίες με live streaming και ελεγχόμενες δράσεις σε εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις ασφαλείας. Θα υπάρχει επίσης τακτική απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στο κτίριο διαμονής των καλλιτεχνών και στους χώρους διεξαγωγής των εργαστηρίων. Ακόμη, δεν θα υπάρξει υπέρβαση των 12 ατόμων ανά εργαστήριο, ώστε να είναι εφικτή η τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου