Αφιέρωμα στη συγγραφέα Ελένη Χουζούρη

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-30, 19:22:11
Αφιέρωμα στη συγγραφέα Ελένη Χουζούρη

Αύριο Παρασκευή στις 20.00 στη Ζαγορά από την Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου

 

Την πρώτη της εκδήλωση στη Ζαγορά, στο προαύλιο του αρχοντικού Κωνσταντινίδη, διοργανώνει αύριο Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 20.00 η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου με αφιέρωμα στην συγγραφέα Έλενα Χουζούρη. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιάννης Ατζακάς για το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Η στρατιωτική ζωή στην νεοελληνική λογοτεχνία» και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης για τα προηγούμενα μυθιστορήματά της, όπως το «Σκοτεινός Βαρδάρης» και το «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ». Η ίδια η Έλενα Χουζούρη θα μιλήσει για το έργο της και θα διαβάσει αποσπάσματα.

 Η Έλενα Χουζούρη έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, δοκίμια και μελέτες. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 2004 με το μυθιστόρημα Σκοτεινός Βαρδάρης (εκδ. Κέδρος), υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας [βραχεία λίστα] και υποψήφιο για το Βραβείο BALKANIKA 2006.

Το 2009 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Πατρίδα από βαμβάκι (εκδ. Κέδρος), υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών, ενώ συμπεριελήφθη στην βραχεία λίστα των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού Διαβάζω. Το 2013 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Δύο φορές αθώα (εκδ. Κέδρος), υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο [βραχεία λίστα] και το βραβείο του περιοδικού Ο αναγνώστης [βραχεία λίστα] και το 2016 το μυθιστόρημα «Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ (εκδ. Πατάκης), Βραβείο Πεζογραφίας 2016 του περιοδικού Κλεψύδρα, καθώς και υποψήφιο [βραχεία λίστα] των λογοτεχνικών βραβείων για το Athens Prize for Literature. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Η στρατιωτική ζωή στην νεοελληνική λογοτεχνία κυκλοφόρησε το 2019 και είναι μία μελέτη σε δεύτερη επαυξημένη και αναθεωρημένη έκδοση (Επίκεντρο), με θέμα τις λογοτεχνικές σελίδες από το 1870 μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα.

Η κ. Χουζούρη είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της εταιρείας Συγγραφέων, στο ΔΣ της οποία έχει χρηματίσει Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας. Η εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου ιδρύθηκε στις αρχές του 2020 από μόνιμους και περιστασιακούς κατοίκους του Πηλίου, δημότες του ή και έλκοντες την καταγωγή απ’ αυτό καθώς και επιστήμονες και καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με θέματά του. Η έδρα της είναι στη Ζαγορά. Κίνητρο και σκοπό έχει τη συμβολή στην ανάδειξη της ιστορίας του τόπου αλλά και στην καλλιέργεια των γραμμάτων και των τεχνών σ’ όλο το Πήλιο με κατάλληλες πρωτοβουλίες είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς ή και τις αυτοδιοικητικές αρχές.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=