Ταξίδι… αναμνήσεων στο ιστορικό Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-28, 18:06:02
Ταξίδι… αναμνήσεων στο ιστορικό Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου

Την περιοδική έκθεση για τη σχολική ζωή έξι δεκαετιών φιλοξενεί το Μουσείο Πόλης Βόλου

 

«Θηλέων Βόλου 1921 – 1981, ενθυμήματα» είναι ο τίτλος της περιοδικής έκθεσης, που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο Μουσείο Πόλη του Βόλου και αποτελεί ουσιαστικά «τετράδιο» αναμνήσεων της πορείας του ιστορικού Γυμνασίου Θηλέων Βόλου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για τους επισκέπτες μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Τους χώρους του Μουσείου Πόλης του Βόλου κοσμούν αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια δεκάδων αποφοίτων του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου. Μπλε ποδιές με τον λευκό γιακά και το σήμα του σχολείου κεντημένο σε περίοπτη θέση, σχολικές τσάντες, απολυτήρια, χειροτεχνήματα που δημιουργήθηκαν στο μάθημα των οικοκυρικών και πληθώρα φωτογραφιών που αποτύπωσαν στον χρόνο νεανικά μαθητικά χαμόγελα, πρωταγωνιστούν στην έκθεση, που περιλαμβάνει 237 φωτογραφίες και πληθώρα των σπάνιων αντικειμένων που έχουν συγκεντρωθεί με μεράκι, για να αφηγηθούν στιγμιότυπα της μαθητικής ζωής από το 1922 μέχρι το 1979, καλύπτοντας την 60χρονη ιστορία του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου.

Το εβδομαδιαίο ωράριο του Μουσείου Πόλης το οποίο μπορεί να επισκεφτεί κανείς για να ξεναγηθεί στην έκθεση έχει ως εξής: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 - 13.30, Τετάρτη και Παρασκευή 10.30 - 13.30 και 18.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστό. Τα στοιχεία επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι τηλέφωνο 2421029878, e-mail museum.volos@gmail.com. Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπεται η είσοδος μόνο με τη χρήση μάσκας και γαντιών και έως ένα άτομο εντός του χώρου της βιβλιοθήκης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
1
=