ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Τα αγάλματα περιμένουν»

τα-αγάλματα-περιμένουν-763350

Παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Την παράσταση «Τα αγάλματα περιμένουν» ανεβάζει το Θεσσαλικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας την Τρίτη 28 Ιουλίου, στις 21:00, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Με την ενθάρρυνση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αυτό το καλοκαίρι άνοιξε τους αρχαιολογικούς χώρους στις παραστατικές τέχνες, το Θεσσαλικό Θέατρο επιχειρεί κάτι τολμηρό, ριψοκίνδυνο και πρωτοπόρο, να διαπραγματευτεί τη σχέση της σύγχρονης ζωής με την ελληνική αρχαιότητα με αφετηρία την έννοια της απόκρυψης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας θα ταξιδέψει στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται θεατρική παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κάστρο Μελιβοίας, Πύθιο Ελασσόνας, Διαχρονικό Μουσείο.

Η παράσταση «Τα αγάλματα περιμένουν», βασισμένη στο κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, πραγματεύεται το ερώτημα «τι θα σώζαμε σήμερα σε περίοδο κινδύνου;». Εμπνευση στάθηκε η επιχείρηση απόκρυψης των αρχαιοτήτων όλων των Μουσείων της χώρας το 1940.

Οι φωτογραφίες της απόκρυψης έφεραν τα αγάλματα στο συγκινητικό ύψος του ανθρώπου. Ο τρόπος που εργάτες και αγάλματα αναμετριόντουσαν καθημερινά μεταξύ τους ανέδειξε τα αγάλματα στο φως της ανθρώπινης κλίμακας. Η απόκρυψη έκανε ξανά τα αγάλματα παιδιά των σημερινών ανθρώπων.

Το θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – δραματουργία Κυριακής Σπανού, με βοηθό σκηνοθέτη τη Μαρία Παπουτσή. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Αση Δημητρολοπούλου, τα κοστούμια η Ολυμπία Σιδερίδου, την κίνηση η Αναστασία Μπρουζιώτη, πρωτότυπη μουσική Δεσποινίς Τρίχρωμη. Παίζουν οι ηθοποιοί Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Προπώληση viva.gr και στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53 2ος όροφος, τηλ. 2410621209 (10:30 – 13:30). Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτητές, άνω των 65 ετών 7 ευρώ, άνεργοι, Αμεα 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου