ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάρια αρχαίου δράματος

σεμινάρια-αρχαίου-δράματος-765539

Με τον Γιάννη Τράντα στο Κοινωφελές Ιδρυμα Γιώργος Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου στο Χόρτο

Σεμινάρια δράματος με τον Γιάννη Τράντα θα διοργανωθούν στο Χόρτο Πηλίου 25 Ιουλίου – 2 Αυγούστου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Χόρτου 2020 από το Κοινωφελές Ιδρυμα Γιώργος Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν δύο ενότητες, τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου (εισαγωγή, πρόλογος, πάροδος) στο αρχαιοελληνικό και νεοελληνικό κείμενο. Επίσης περιλαμβάνεται η θεατροποίηση του διηγήματος «Μη μιλάς πολύ» του Αζιζ Νεσίν. Διδάσκει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Τράντας.

Οι παραπάνω δράσεις απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Η φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη διαδικτυακά στο http://tiny.cc/SeminarioDramatos.

Τα σεμινάρια προγραμματίζονται μεταξύ 25 Ιουλίου και 2 Αυγούστου.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου είναι ημέρα άφιξης και γνωριμίας με τους χώρους, το χωριό και τους συμμετέχοντες. Πρώτη συνάντηση στην αίθουσα Χατζηνίκου στις 18:00.

Από την Κυριακή 26 Ιουλίου και για μία εβδομάδα τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από τις 12:00 έως τις 18:00 καθημερινά. Θα υπάρχει ενδιάμεσο διάλειμμα μιας ώρας για ξεκούραση, πιθανώς και βουτιά στη θάλασσα.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων ώστε να πραγματοποιούνται σε κλειστό, καλά αεριζόμενο, χώρο. Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, όσο και σε λάτρεις της τέχνης της υποκριτικής, της αφήγησης και του λόγου. Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ, ενώ σημειώνεται από τους διοργανωτές ότι δεν είναι απαραίτητη η διαμονή των συμμετεχόντων στο Χόρτο.

Η διαμόρφωση των ωρών συμφωνεί με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Βόλου. Για τις ώρες των δρομολογίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθύνονται στη σελίδα https://www.ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=magnesia (σύνδεση Βόλος – Μηλίνα).

Το Σάββατο 1 Αυγούστου θα δοθεί παράσταση στο υπαίθριο θέατρο του Χόρτου με τον «Αίαντα» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Γιάννη Τράντα. Η είσοδος για τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου είναι δωρεάν.

Το φεστιβάλ Χόρτου 2020 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Κοινωφελές Ιδρυμα Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου είναι 2423065245.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου