ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Stand up comedy και «Art» στη σκηνή της Εξωραϊστικής

stand-up-comedy-και-art-στη-σκηνή-της-εξωραϊστικής-768010

Με κωμική θεατρική παράσταση ανοίγει η τρέχουσα εβδομάδα στη σκηνή της Εξωραϊστικής στον Βόλο.

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας έρχεται στον Βόλο για παράσταση απόψε Δευτέρα 20 Ιουλίου στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στις 20.15 και 22.15. Στο κωμικό backstage με αυτοσχεδιασμό, φωνές, χαρακτήρες και κωμικές καταστάσεις της διπλανής πόρτας, με ερεθίσματα από το κοινό και παιχνίδια του μυαλού, ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και ο Θανάσης Παπαγεωργίου τα δίνουν όλα επί σκηνής και υπόσχονται γέλια δυνατά.

Στο μεταξύ, η θεατρική παράσταση «Art» ανεβαίνει αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου στις 20:45 και 22:15 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στον Βόλο. Πρωταγωνιστούν οι δημοφιλείς ηθοποιοί Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών, των Σερζ, Ιβάν και Μαρκ.

Ολα ξεκινούν όταν ο Σερζ αγοράζει έναν πολύ ακριβό πίνακα. Η αγορά θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες βεβαιότητες και οι σταθερές που διαμορφώνονται στα χρόνια μεταξύ των φίλων.

«Μήπως τελικά η τέχνη μας εμπαίζει; Μήπως η ελευθερία της έκφρασης λειτουργεί σαν άσυλο για τσαρλατάνους; Αραγε τι πάει να πει «αυτό το έργο μιλά μέσα μου;».

Αν κάποιος λέει ψέματα, ποιος είναι αυτός; Ο δημιουργός, ο αποδέκτης ή και οι δύο; Ή κανένας; Μήπως φταίω εγώ, που δεν αναγνωρίζω την αξία του;

Πώς μπορούμε να είμαστε φίλοι, όταν ο ένας τολμά κι επενδύει τεράστια ποσά σε ένα έργο, που ο άλλος θεωρεί σκουπίδι; Οι διαφορές στην αισθητική αντίληψη των ανθρώπων κυοφορούν θεμελιακά και υπαρξιακά ζητήματα προς διευθέτηση».

Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του κινηματογράφου, ενώ σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η παραγωγή, παρακαλεί τους θεατές να προσέλθουν έγκαιρα από τις 20:00 για την αποφυγή συνωστισμού.

«Χάνσελ και Γκρέτελ»

Αγαπημένο παραμύθι, που συναρπάζει τα παιδιά, με τίτλο «Χάνσελ και Γκρέτελ», παρουσιάζει το Μικρό Θέατρο Λάρισας μεθαύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 18:00 και 20.00 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στον Βόλο.

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας, κλείνοντας αισίως 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει για 9η χρονιά στην πόλη του Βόλου παιδική παράσταση, που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά και μεγάλων θεατών.

Στο παγωμένο και σκοτεινό δάσος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ περιπλανώνται πάρα πολλή ώρα και ενώ η πείνα τους μεγαλώνει συνεχώς, αντιλαμβάνονται πως έχουν χαθεί! Ξαφνικά και για καλή τους τύχη βλέπουν ένα πολύ παράξενο σπίτι ανάμεσα στα δέντρα, ένα σπίτι που δεν μοιάζει με τα άλλα. Ενα σπίτι που σίγουρα δεν έχουν ξαναδεί έως τώρα. Η οροφή του, οι τοίχοι του, η πόρτα του, ακόμα και τα παράθυρά του είναι φτιαγμένα από γλυκά, καραμέλες και σοκολάτα! Παντού γλυκά! Αλλά τι είναι μέσα; Μια πολύ καλή γιαγιά, που θα τα περιποιηθεί.

Ετσι φαίνεται στην αρχή τουλάχιστον, γιατί η αλήθεια είναι πως στη συνέχεια άθελά της η μάγισσα θα ενώσει ακόμα περισσότερο τα δύο αδέλφια, θα τα δυναμώσει και θα τα πείσει πως η συνεργασία, η αγάπη και η κατανόηση μεταξύ τους θα τα οδηγήσει πίσω στον αγαπημένο τους πατέρα.

Οι τιμές εισιτηρίων στην προπώληση είναι 8 ευρώ και στο ταμείο 10 ευρώ. Σημεία προπώλησης είναι το κατάστημα Κεχαΐδης, 28ης Οκτωβρίου 118Α στον Βόλο, με τηλέφωνο 2421037891 και το βιβλιοπωλείο «Το Κλου», Αντωνοπούλου 15 και Ιάσονος στον Βόλο, με τηλέφωνο 2421032797. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 6974797109.

«Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»

Η κωμωδία, που επί σειρά ετών έσπασε ταμεία στην Αθήνα και την περιφέρεια, που αγαπήθηκε όσο λίγες και απέκτησε φανατικό κοινό, η παράσταση «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» θα ανέβει την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 21.30 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική.

Πρωταγωνιστές κωφός, τυφλός και μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες, που προκαλούν η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Στη μικρή Βαβέλ, στην εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους και τα καταφέρνουν τόσο, όσο…

Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή τους κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Ολα αλλάζουν ξαφνικά. Τη διεκδικούν και οι τρεις, αλλά ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει;

Η θεατρική παράσταση «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω», εμπνευσμένη από παλιό ινδικό μύθο για την υπομονή και τη μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι ιδιαίτερη και ξεκαρδιστική κωμωδία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Το κείμενο υπογράφει ο Γιώργος Θεοδοσιάδης και τη σκηνοθεσία ο Σπύρος Σπαντίδας. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιώργος Ζώης, σκηνογράφος η Νατάσσα Παπαστεργίου και ενδυματολόγος η Κατερίνα Ανδρικοπούλου. Παίζουν Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης και Μυριέλλα Κουρεντή.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 17 ευρώ, παιδικό, φοιτητικό, ανέργων 13 ευρώ. Προπώληση 13 ευρώ στο https://www.viva.gr/tickets/theater/pollaploi-choroi/den-akouw-de-vlepw-de-milaw/. Στον Βόλο Κεχαΐδης – Μουσική, Ηχος, Φωτισμός, 28ης Οκτωβρίου 118Α & Δον Δαλεζίου, καπνοπωλείον «Γνήσιον», Σ. Σπυρίδη 96 & Γαλλίας, ταμεία Cine Εξωραϊστική.

Ο θερινός κινηματογράφος Εξωραϊστική βρίσκεται στη διεύθυνση Δημητριάδος 263, Βόλος.

Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών στο www.victoria-cinema.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου