Η Γιώτα Κούγιαλη θα υπογράψει το νέο της βιβλίο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-16, 16:38:39
Η Γιώτα Κούγιαλη θα υπογράψει το νέο της βιβλίο

Το νέο της βιβλίο «Απόψε τι βλέπεις γύρω σου;», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης, θα υπογράψει η Βολιώτισσα συγγραφέας Γιώτα Κούγιαλη σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Public Βόλου.

Σύμφωνα με την πλοκή, ο Λάμπης ερωτεύεται άλλη, μια νταρντάνα, και παρατά τις «τρεις ομορφάδες», όπως αποκαλούσε την οικογένειά του τον καιρό της αγάπης. Η μοίρα όλων κρίνεται, όταν η γυναίκα του βρίσκεται τσακισμένη στα βράχια. «Αυτοκτόνησε», συμπεραίνουν στο χωριό.

Η Αθηνά, η μικρή κόρη, κλείνεται τότε στην Παιδόπολη της Λάρισας, όπου ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά μεγαλώνει ψάχνοντας τον εαυτό της. Η μεγαλύτερη, η Ευθαλία, παντρεύεται τον εύπορο Νίκο, σύζυγο - δυνάστη. Για να βρει την ελευθερία της, σκέφτεται να τον δηλητηριάσει. Οι ζωές των ηρώων περιπλέκονται με σφιχτό υφάδι.

Η Γιώτα Κούγιαλη σκιαγραφεί τη ζωή στις Παιδοπόλεις τη δεκαετία του ’60 και τις πολιτικές αναταράξεις της, τις σχέσεις των δύο φύλων, τους πόθους και τα πάθη. Στηρίζει τη μυθοπλασία της σε γεγονότα πραγματικά, σε βιώματά της, αλλά και σε μαρτυρίες άλλων παιδιών που έζησαν σε ιδρύματα.

Το βιβλίο της είναι δραματικό μυθιστόρημα απαλλαγμένο από μελοδραματισμό, με αισιόδοξη ματιά και υφέρπον χιούμορ, που απαλύνει την αγωνία στις συγκλονιστικές ανατροπές. Καταδεικνύει τα λεπτά όρια της ταυτότητάς μας σε σχέση με το περιβάλλον όπου κινούμαστε.

Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στον Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Υπήρξε συνεργάτρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και παραγωγός λόγου της εκπομπής «Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες» στην ertvolou.

Εχει γράψει τα μυθιστορήματα: «Ερώτων τραύλισμα», Εκδόσεις Καστανιώτη 2005, «Στην αγκαλιά της κρατούσε φεγγάρια», Εκδόσεις Καστανιώτη 2000. Βιβλία για παιδιά: «Αργοναυτική εκστρατεία» (κόμικ), Εκδόσεις Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 2014, «Ο αόρατος πύργος», Εκδόσεις Καστανιώτη 2005, «Η φωτεινή σφαίρα», Εκδόσεις Καστανιώτη 2003, «Οι χίλιες εκατό σφραγίδες», Εκδόσεις Καστανιώτη 2002, «Τα παραμύθια του Γελαστού», Εκδόσεις Καστανιώτη 2000, «Παραμύθι με ωραίο τέλος», Εκδόσεις Καστανιώτη 1997, «Η Λουλουδοκυβέρνηση», Εκδόσεις Καστούμη 1995 (υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό βραβείο «Pier Paolo Vergerio» 1998), «Το μεγάλο ταξίδι του ήλιου», Εκδόσεις Καστούμη 1995. Παράλληλα έχει γράψει εγχειρίδια για εκπαιδευτικούς: Ψυχοκινητικά παιχνίδια για κωφά, βαρήκοα παιδιά (συνεργασία), Εκδόσεις Ηβη 2017, Εγχειρίδιο δραστηριοτήτων για νηπιαγωγούς (μέλος της συγγραφικής ομάδας), ΥΠ.Ε.Π.Θ. – Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής προγραμμάτων ΚΠΣ, Εκδόσεις Καστανιώτη 2008, Εγχειρίδιο δραστηριοτήτων για νήπια (μέλος της συγγραφικής ομάδας), ΥΠ.Ε.Π.Θ. – Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής προγραμμάτων ΚΠΣ, Εκδόσεις Καστανιώτη 2008, Η Γλώσσα στην Προσχολική Εκπαίδευση – Προφορική επικοινωνία, ανάγνωση, γραφή και γραπτή έκφραση (συνεργασία), επιμέλεια Β.Δ. Αναγνωστόπουλος, Εκδόσεις Καστανιώτη 2002, Ψυχοκινητικές δραστηριότητες για νήπια και προνήπια, Εκδόσεις Καστανιώτη 2000.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=