Λογοτεχνικοί «Ισκιοι στο φως»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-15, 14:02:13
Λογοτεχνικοί «Ισκιοι στο φως»

Η Βολιώτισσα συγγραφέας Αρτεμις Παπανδρέου θα υπογράψει το νέο της βιβλίο στη στοά της «Πλαστελίνης»

 

Το νέο βιβλίο της Αρτεμης Παπανδρέου «Ισκιοι στο φως», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη, αποτελεί την τέταρτη παρουσία συγγραφέα από τον Βόλο στη φιλόξενη στοά του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη» με το κεντρικό σύνθημα «Στηρίζουμε τοπικούς δημιουργούς». Η συγγραφέας Αρτεμις Παπανδρέου θα υπογράψει το βιβλίο της και θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες της σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που προβλέπονται.

Το νέο μυθιστόρημα της Αρτεμης Παπανδρέου, όπως χαρακτηριστικά αναγράφει, αντί προλόγου, είναι: «Αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου, που τόλμησαν να διεκδικήσουν το όνειρό τους… Αφιερωμένο στις γυναίκες, που δεν έπαψαν ποτέ να οραματίζονται μια νέα αυγή, γεμάτη φως…».

Ισκιοι και φως, μα και φόβος, θυμός, ενοχή, απόγνωση και απελπισία είναι τα συναισθήματα που κυριολεκτικά συνθέτουν την αρχιτεκτονική του βιβλίου, που με καθαρό και ιδιαίτερα σαφή τρόπο διαχειρίζεται η συγγραφέας τον καμβά του εξαιρετικού της μυθιστορήματος. Ομως από την παράνοια και την απελπισία της πρωταγωνίστριας που την έφερε μια ανάσα από τον θάνατο, η ζωή ξαφνικά αλλάζει τους δείκτες του ρολογιού και η ελπίδα γεννά καινούρια όνειρα, χαρά, έρωτα, δημιουργία. Οπως γράφει η ίδια: «Οι ίσκιοι που την κυνηγούν θ’ αφήσουν την ψυχή της να λιαστεί στο φώς; Ή μήπως θα γίνουν χειρότεροι και από εφιάλτες;».

Μυθιστόρημα με δυναμικές εναλλαγές και ανατροπές, από τον ίσκιο στο φως και το αντίστροφο, που κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την όποια «κάθαρση» που επιλέγει η συγγραφέας να προκρίνει σ’ όλο αυτό το παιχνίδι του αδιεξόδου και του αγώνα της ελευθερίας για τη ζωή και το φως της. Ενα βιβλίο που θα αγαπήσει ιδιαίτερα το γυναικείο κοινό.

Η δημιουργός ξέρει να χειρίζεται τον λόγο και τα συναισθήματα, ώστε να βυθίζει τον αναγνώστη στη δίνη του ξετυλίγματος του κουβαριού του μύθου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μέθεξη...

Η Αρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο. Εζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε οικογένεια, που της εμφύσησε την αγάπη για τα γράμματα, την εντιμότητα και το δίκαιο. Η αγάπη για τη συγγραφή συνυπήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια.

Στόχος της ήταν το Πανεπιστήμιο, αφού, εκτός από την πρόοδό της, οι εκθέσεις της πάντα διακρίνονταν για το ύφος και τον λόγο τους. Ομως, ο έρωτας την κράτησε πίσω, καθώς ο γάμος και το πρώτο παιδί ήρθαν νωρίς. Ετσι οι περγαμηνές και τα πτυχία έμειναν ανεκπλήρωτες επιθυμίες στο πίσω μέρος του μυαλού της.

Σήμερα εργάζεται στην πόλη του Βόλου, στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει, από κοινού, με τον σύζυγό της και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη των παιδιών και των δυο μικρών εγγονιών της, αλλά και στη συγγραφή μυθιστορημάτων. Από τον Μάρτη του 2018 δραστηριοποιείται ως γραμματέας του φιλανθρωπικού σωματείου «Ελληνική Μέριμνα Βόλου» που αποτελεί καταφύγιο για την κακοποιημένη γυναίκα, τη μάνα και το παιδί σε κίνδυνο.

Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών, της Ενωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου - Τέχνης - Μουσικής «Λίνος».

Το βιβλίο της «Ενα χαμόγελο στον ουρανό» τιμήθηκε με το β’ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνικού βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Λίνος». Βιβλία της που κυκλοφορούν είναι «Ενα χαμόγελο στον ουρανό» εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι» εκδόσεις Μολύβι.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=