ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναβάλλεται η 12η συνάντηση λογοτεχνίας και μουσικής στο κτήμα Θωμά Κοροβίνη

αναβάλλεται-η-12η-συνάντηση-λογοτεχνία-34272

Αναβάλλεται για την ερχομένη χρονιά η 12η συνάντηση λογοτεχνίας και μουσικής, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Ιουλίου στο κτήμα Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια Πηλίου. Η λογοτεχνική βραδιά θεσμός, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της πανδημίας.

Το θέμα της φετινής συνάντησης, που είχε επιλεγεί από τον Θωμά Κοροβίνη, ήταν «Η φυλακή και η εξορία μέσα από κείμενα Ελλήνων συγγραφέων». «Λόγω της απώλειας του πολύτιμου φίλου μας Περικλή Κοροβέση η εκδήλωση θα ήταν τιμητικά και δικαιωματικά αφιερωμένη σ’ εκείνον» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής λογοτεχνικής συνάντησης, που μετατίθεται για την επόμενη χρονιά, περιλαμβάνονται: Παρουσίαση ποιημάτων, πεζών, δοκιμίων σε σχέση με το θέμα, διαβασμένα από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, για την προβολή των ίδιων και του έργου τους. «Ηδη αρκετοί φίλοι προθυμοποιήθηκαν να στείλουν συνεργασίες τους προκειμένου να προβούμε σε έκδοση σχετικής συλλογής κειμένων» αναφέρει ο Θωμάς Κοροβίνης.

Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιλεγμένα κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας πάνω στο θέμα, από λογοτέχνες ή και ηθοποιούς που θα αναλάβουν να τα διαβάσουν.

Παράλληλα θεωρητικοί και κριτικοί θα αναλάβουν να μιλήσουν – αναλύσουν κείμενα του θέματος, για την προβολή των συγγραφέων που θα αναφερθούν.

Θα ακουστούν μουσικές, που έχουν δημιουργηθεί από ποιητικά κείμενα και στιχουργήματα. Πρόκειται για έργα που έχουν μελοποιηθεί από Ελληνες κυρίως συνθέτες δημώδη, ρεμπέτικα, λαϊκά, έντεχνα.

«Τα παραπάνω θα περιλαμβάνει η 12η συνάντηση λογοτεχνίας και μουσικής, που ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021. Καλή αντάμωση, να μετρηθούμε και να είμαστε όλοι εκεί» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου