ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση, πόλος έλξης για τους φιλότεχνους

εκθεση-πόλος-έλξης-για-τους-φιλότεχνο-56305

Ενθουσιώδη σχόλια αποσπούν τα έργα του Δημήτρη Μοράρου, που παρουσιάζονται στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Με θετικά σχόλια υποδέχονται οι φιλότεχνοι της περιοχής την έκθεση έργων του Δημήτρη Μοράρου, που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, εγκαινιάζοντας νέο εικαστικό κύκλο δράσης στη μετά την καραντίνα εποχή. Με την έκθεση επανήλθε στα εικαστικά δρώμενα ο Χώρος Τέχνης «δ.», κάνοντας το πρώτο μεγάλο πολιτιστικό βήμα στον Βόλο, στη μετά την καραντίνα εποχή.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης του Χώρου Τέχνης «δ.» Θανάσης Δουλκέρογλου, «με εξέπληξαν η προσέλευση του κόσμου και τα ενθουσιώδη σχόλια που διατυπώνονται για την έκθεση. Φοιτητές, αλλά και φιλότεχνοι μεγαλύτερης ηλικίας επισκέπτονται τον Χώρο Τέχνης «δ.», τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για να θαυμάσουν τα έργα του Δημήτρη Μοράρου. Εντός του χώρου εισέρχονται έως τέσσερα άτομα κάθε φορά, προκειμένου να τους ξεναγήσουμε στην έκθεση, ενώ μας κάνει εντύπωση η ανταπόκριση του κόσμου και είναι ενθαρρυντική, για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας».

Ο Δημήτρης Μοράρος, γνωστός από ατομικές εκθέσεις στο Βόλο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, διακρίνεται για την αναπαραστατική του ζωγραφική, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και νεκρές φύσεις. Χρησιμοποιώντας ζεστή χρωματική κλίμακα αποδίδει τα θέματά του περιγραμματικά.

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1957. Σπούδασε στην Αθήνα εφαρμοσμένες τέχνες με τη Χριστίνα Μυταρά και ζωγραφική με τον Γιάννη Τσαρούχη, του οποίου διετέλεσε για τρία χρόνια βοηθός στο Μαρούσι και στο Παρίσι από το 1975 έως το 1978. Μελέτησε τη βυζαντινή ζωγραφική στις Καρυές του Αγίου Ορους με τον ιερομόναχο Γεράσιμο. Ζει και εργάζεται στον Βόλο ως ζωγράφος, χαράκτης και επιμελητής εκδόσεων.

Η έκθεση έργων του Δημήτρη Μοράρου διαρκεί έως τις 19 Ιουνίου και λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 με 14:00 και 19:00 με 21:00. Το Σάββατο λειτουργεί 11:00 με 14:30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Σημειώνεται ότι στον Χώρο Τέχνης «δ.» τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου