ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χρώμα γιορτής στο Ντε Κίρικο

χρώμα-γιορτής-στο-ντε-κίρικο-402402

Με τη συμμετοχή 100 και πλέον καλλιτεχνών της πόλης πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Τέχνης Ντε Κίρικο η μεγάλη γιορτινή έκθεση, που πλαισιώνει τις εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου. «Γιορτές με Τέχνη» και με χρώματα, αλλά και με τη σύμπραξη και άλλων τεχνών από το καλλιτεχνικό δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και Ν. Ιωνίας και της Δημοτικής Σχολής Χορού, με παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια, συνοδεία γεύσεων πρωτότυπων και παραδοσιακών, είναι η απάντηση των καλλιτεχνών στη γκρίζα συγκυρία. Η δημιουργικότητα, η συλλογικότητα και η φιλανθρωπία συνενώνει τους καλλιτέχνες, που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, μαζί με τις ιδέες και προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή εθελοντών –φιλοτέχνων και την προσφορά χορηγών, σε αυτή την γιορταστική έκθεση, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ).

Ένα τετραγωνικό μέτρο διατίθεται στον κάθε καλλιτέχνη στο ισόγειο και ημιόροφο και 2ο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, όπου εκθέτουν ένα ή περισσότερα και μικρότερα έργα. Στο επίκεντρο της προσοχής των επισκεπτών του Ντε Κίρικο τίθεται, εξάλλου, το χριστουγεννιάτικο «Φιλανθρωπικό δέντρο» γεμάτο με καλλιτεχνικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, τα οποία πωλούνται σε μικρή συμβολική τιμή και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφερθούν για τους σκοπούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες». Στον ίδιο χώρο διατίθεται επίσης το γούρι της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Την πρωτότυπη έκθεση πλαισιώνουν παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ανάλογο χρώμα. Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 20.30 προγραμματίζεται αφιέρωμα στη video-art από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση. Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ακολουθεί Life Paint 2 Life Music με τους Αγγελική Κούρκουλου – Παναγιώτη Μπερλή. Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 13.30, τελευταία μέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί η απονομή τιμητικών διακρίσεων για τις καλύτερες βιτρίνες. Παράλληλα όμως, προγραμματίζεται η εκδήλωση τέχνη και γεύση, με τέχνη και με παραδοσιακές γεύσεις για το «καλό ποδαρικό» στα καλλιτεχνικά της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου