ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε η έκθεση «Ασύμβατες τροχιές»

αναβλήθηκε-η-έκθεση-ασύμβατες-τροχι-158327

Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η έκθεση του βραβευμένου Βολιώτη καλλιτέχνη Σταμάτη Λάσκου, που επρόκειτο να παρουσιαστεί στον Χώρο Τέχνης «δ.», με τους υπεύθυνους να υπενθυμίζουν ότι ο χώρος παραμένει κλειστός μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης, ενώ θα υπάρξει ανακοίνωση και για τον χρόνο διοργάνωσης της έκθεσης.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση έργων του γνωστού Βολιώτη ζωγράφου, που έχει διακριθεί και αναγνωριστεί διεθνώς για τις γνωστές τοιχογραφίες με την ανάδειξη του έργου του ως το τέταρτο καλύτερο στον κόσμο.

Ο Σταμάτης Λάσκος γεννήθηκε το 1985 στον Βόλο, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του για να συνεχίσει τη ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, που εισήχθη με επιτυχία με την πρώτη του προσπάθεια. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του και παράλληλα με την ενασχόλησή του στην εκπαίδευση αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στον Βόλο ασχολήθηκε με τη street art και δραστηριοποιήθηκε ενεργά με ομάδες όπως η Urban Act, γνωστή για τις τοιχογραφίες στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Εχει εργαστεί ως καθηγητής καλλιτεχνικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εχει επίσης εργαστεί ως ζωγράφος για την εταιρεία Jordan Nike Inc και ως εικονογράφος για το περιοδικό The New Yorker magazine στη Νέα Υόρκη.

Ζωγραφίζει από καμβάδες πολύ μικρών διαστάσεων, έως πολύ μεγάλες επιφάνειες τοιχογραφίες με εμφανείς επιδράσεις στη δουλειά του από τη σύγχρονη αστική τέχνη.

Εχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και τοιχογραφίες του βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας και του εξωτερικού.

Εχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων και είναι οι εξής: 2019 βραβεία Εβγε/μέλος της κριτικής επιτροπής, 2018 Εβγε χρυσό βραβείο εικονογράφησης, 2013 πρώτο βραβείο Καννών, εικονογράφηση/ «the best responsible, advertising», 2012 Ερμής βραβείο 2012 (Bronze in Print Series) / εικονογράφηση για την εταιρεία panhellenic animal welfare federation.

Εχει παρουσιάσει έργα του σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Δανία, Ισπανία και Αγγλία. Παράλληλα ο Σταμάτης Λάσκος φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Ειδικής Αγωγής, δίνοντας προέκταση στη δημιουργικότητα και τα εκφραστικά μέσα καθώς διδάσκει σε Ειδικό Σχολείο στον Βόλο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου