ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εμβληματική όπερα στο «Αχίλλειον»

εμβληματική-όπερα-στο-αχίλλειον-181469

Σήμερα προβάλλεται η «Αγριππίνα», σε απευθείας σύνδεση με τη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης

Η σεζόν 2019 – ‘20 του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης συνεχίζεται με την όπερα «Αγριππίνα» του Handel, που προβάλλεται σήμερα Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 19:55 στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Κουμουνδούρου με Ιάσονος στον Βόλο.

Η «Aγριππίνα», επίκαιρη σάτιρα του Handel για τα πολιτικά και σεξουαλικά σκάνδαλα που κυριαρχούν στην εξουσία, κάνει πρεμιέρα στη σκηνή της ΜΕΤ με την έξοχη νέα παραγωγή του Sir David Mc Vicar. Ο πάντα ευρηματικός Mc Vicar παρουσιάζει ξεχωριστή παραγωγή, που αρχικά σχεδιάστηκε για το φεστιβάλ Monnaie στις Βρυξέλλες το 2000, με κόσμο γεμάτο δολοπλοκίες, καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν διαλύθηκε ποτέ και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας. Οπως έκανε ο Handel, όταν αρχικά σχεδίασε την όπερα, η παράσταση παρουσιάζει τη σύγχρονη κοινωνία με παραμορφωτικό καθρέφτη, σε κόσμο γεμάτο ίντριγκες, διαφθορά και πολιτικές διαμάχες.

Η κορυφαία Joyce Di Donato ερμηνεύει την Αγριππίνα, τη διψασμένη για δύναμη αυτοκράτειρα. Η εκθαμβωτική Brenda Rae είναι η ραδιούργα και πλανεύτρα Ποππέα και η Kate Lindsey ερμηνεύει τον ασταθή νεαρό Νέρωνα. Ο Iestyn Davies ερμηνεύει τον φιλόδοξο αξιωματικό Οθωνα και ο Matthew Rose τον αυτοκράτορα Κλαύδιο, που για τον θρόνο του η Αγριππίνα προορίζει τον γιο της Νέρωνα. Διευθύνει ο Harry Bicket, γνωστός για τις ενορχηστρώσεις μπαρόκ ρεπερτορίου.

Για ακόμη μία χρονιά οι φιλόμουσοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφαλίζει ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του κινηματοθέατρου Αχίλλειον.

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά και μεταδίδεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com. Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://doepap.gr/.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου