Έκθεση με θέμα «Οι γυναίκες ΡΟΜΑ δημιουργούν»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-26, 13:19:08
Έκθεση με θέμα «Οι γυναίκες ΡΟΜΑ δημιουργούν»

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου του Κέντρου Κοινότητας της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, σε συνεργασία με το πρόγραμμα κοινωνικών παρεμβάσεων «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, διοργανώνουν έκθεση με θέμα «Οι Γυναίκες Ρομά Δημιουργούν…», την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, οι έφηβες και οι γυναίκες του οικισμού του Αλιβερίου επικοινωνούν με τον ευρύτερο πληθυσμό, μέσα από δημιουργίες τους με πηλό, ύφασμα, ζωγραφική και φωτογραφία και αναδεικνύουν τη δική τους θέση και πραγματικότητα.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η κ. Μαρία Τσαμπάζη, διαμεσολαβήτρια Ρομά και συνεργάτης του προγράμματος JUSTROM του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα του προγράμματος «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος», καθώς και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας με τις δικές τους δημιουργίες.

Οι εκδηλώσεις του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου ολοκληρώνονται το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 με τη προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «I tsai Romni - το κορίτσι γυναίκα». Η προβολή, που γίνεται σε συνεργασία με το CineDoc, θα πραγματοποιηθεί στο Αχίλλειο στις 7:30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Διάρκεια έκθεσης: από 11/3/20 μέχρι 27/3/20. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή 11:00 - 13:00μ.μ. και 18:00 - 20:00μ.μ. 2ος όροφος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=