ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μονοήμερη εκδρομή στο καρναβάλι του Σοχού

μονοήμερη-εκδρομή-στο-καρναβάλι-του-σ-185649

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή με εθνογραφικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο στον Σοχό Θεσσαλονίκης, την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου με στόχο την παρακολούθηση και συμμετοχή στο γνωστό αποκριάτικο έθιμο των κουδουνοφόρων, από τα γνωστότερα βορειοελλαδίτικα καρναβάλια.

Το καρναβάλι του Σοχού (Μέριου) με τους κουδουνοφόρους, καταγράφεται ως η πιο αρχέγονη και ολοκληρωμένη μορφή έκφρασης των ανθρώπων με αμφίεση, μουσική, χορό, βηματισμό και τραγούδι.

Σε όλη τη διάρκεια της Αποκριάς μπουλούκια με τραγόμορφες στολές και κουδούνια υπό τους ήχους νταουλιών χορεύουν στους δρόμους και τις πλατείες, έθιμο που κορυφώνεται την Καθαρά Δευτέρα, που μετά τα σαρακοστιανά εδέσματα αναβιώνει το έθιμο της συγχώρεσης Προστάβανι. Δρώμενο που παντρεύει αρμονικά στοιχεία από την αρχαιότητα και τον χριστιανισμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλοτυχία.

Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν στη γραμματεία του ΛΕΒ για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα 2421033938, 2421305753. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου