ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απογευματινό για καλό σκοπό

απογευματινό-για-καλό-σκοπό-187016

Αποκριάτικη εκδήλωση υπέρ του Γηροκομείου από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Αποκριάτικο απογευματινό υπέρ του Γηροκομείου Βόλου διοργανώνει αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου. Πρόκειται για ψυχαγωγική εκδήλωση αγάπης με σκοπό την ενίσχυση των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων στο ίδρυμα και προσκαλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Λ.Ε.Β., καθώς επίσης και οι φίλοι του Γηροκομείου να την πλαισιώσουν.

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται στο κέντρο «Τα Καναράκια», Κύπρου 91 – 93 στον Βόλο, στις 7 μ.μ. και περιλαμβάνει χορευτικά δρώμενα, εδέσματα, κρασί, ζωντανή μουσική και διασκέδαση. Οι μουσικοί, που πλαισιώνουν την παραδοσιακή ορχήστρα, είναι οι Χρήστος Δασκαλόπουλος βιολί, Κωνσταντίνος Μούτος λαούτο, Νίκος Κερασιώτης κλαρίνο, Αναστασία Λύτρα κρουστά και Μαρίνα Μπαρούτα τραγούδι.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο διαχρονικό ενδιαφέρον του εκατόχρονου θεσμού για κοινωνική προσφορά. Αλλωστε η αλληλεγγύη συμπεριλαμβανόταν στους πρωταρχικούς καταστατικούς στόχους της οργάνωσης των Λυκείων Ελληνίδων της χώρας και το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά στις σελίδες της κοινωνικής ιστορίας του σε όλες της δεκαετίες λειτουργίας του. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, πρόταξε την ηθική και την υλική ενίσχυση των ασθενών και των αδυνάτων της πόλης, παρέχοντας ό,τι ήταν δυνατόν για τη στήριξή τους. Οι γυναίκες του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου, στρατευμένες στην επίτευξη του στόχου, βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή έτοιμες να συνδράμουν σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα που απασχολούσε την τοπική κοινωνία. Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις καταγράφεται το κοινωνικό τους έργο με οικονομικά βοηθήματα, που φροντίζουν να δίδονται σε τακτά διαστήματα στους απόρους της πόλης, τα ορφανά, τους αναπήρους των πολέμων, τους πρόσφυγες με τα δωρεάν συσσίτια και γενικά τις ευπαθείς ομάδες με δωρεές που συγκεντρώνουν, ευαισθητοποιώντας και συνεγείροντας συνειδήσεις εύπορων Βολιωτών.

Η τιμή συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Προπώληση καρτών στη γραμματεία ΛΕΒ Κοραή 79 καθημερινά, στα τηλέφωνα 2421033938 και 2421305753 και στο Φιλανθρωπικό Σωματείο του Γηροκομείου, πρόεδρος Σοφία Βαρλάμη, τηλέφωνο 2421033020 καθημερινά, Τοπάλη -Αλεξάνδρας 10.30 το πρωί με 12.30 το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου