ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πες μου Δάσκαλε…»

πες-μου-δάσκαλε-189482

Το βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Νομικού παρουσιάζεται αύριο στον Βόλο

Το νέο βιβλίο εσωτερικής αναζήτησης – αυτοβελτίωσης του Δημήτρη Νομικού με τίτλο «Πες μου Δάσκαλε…» παρουσιάζεται αύριο Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Yachting Club Volos, που βρίσκεται στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, από τις εκδόσεις iWrite και το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη». Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα που θα αναπτύξει το θέμα «τι είναι η ζωή;», θα μιλήσει η Μίκα Μαυρογιάννη συγγραφέας και ποιήτρια.

«Η πραγματικότητα υπάρχει για να την ερευνούμε και να την ανακαλύπτουμε. Τα σενάρια είναι για να οργιάζει, να παθιάζεται και να σκοτεινιάζει το μυαλό. Λαοί ολόκληροι δεν μπορούν να ανασάνουν την ειρήνη και την ευημερία, επειδή οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να νομίζουν. Ζωές και πορείες χάθηκαν, επειδή κάποια στιγμή κάποιοι νόμιζαν.

Τι είναι η ζωή; Είναι οι απαντήσεις που δίνουμε στις ερωτήσεις μας. Ποτέ της δεν είναι τα γεγονότα, αλλά είναι ο τρόπος που τα ερμηνεύουμε. Αν αλλάξουμε τις ερωτήσεις, θα αλλάξουν και οι απαντήσεις και έτσι θα αλλάξει και η ιστορία που λέμε για τη ζωή μας. Το βιβλίο «Πες μου Δάσκαλε…» έχει γραφτεί για να δοθούν πιο ευέλικτες απαντήσεις στις καίριες ερωτήσεις μας, έτσι ώστε να μετατοπίσουμε το βάρος της εστίασής μας σε δημιουργικότερες και λειτουργικότερες λύσεις» υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά. Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva, ολοκληρώνοντας μελλοντικά όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Από το 1982 έως το 1984 συμμετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου (Café Ecole) του Κώστα Φωτεινού, ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης. Αρθρογραφεί σε πολλά σάιτ και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Δίνει ομιλίες, διαλέξεις και σεμινάρια αυτογνωσίας και διαλογισμού. Εχει εκδώσει δύο βιβλία για θέματα αυτοβελτίωσης, «Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές» και «Γεύματα… ζωής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου