ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βολιώτες σε μεγάλη έκθεση

βολιώτες-σε-μεγάλη-έκθεση-194102

Τοπικό χρώμα σε διοργάνωση στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus

Εκθεση διοργανώνεται στα δωμάτια του ξενοδοχείου St. George Lycabettus στην πλατεία Δεξαμενής στην Αθήνα, με στόχο την καταγραφή και την παρουσίαση όλων των σύγχρονων τάσεων και προτάσεων στον καλλιτεχνικό χώρο της ρerformance, καλλιτεχνικά και θεωρητικά.

Συνολικά 18 επιμελητές, εκ των οποίων δύο Βολιώτες, παρουσιάζουν 30 performers από τις εικαστικές τέχνες, καθώς και από άλλα καλλιτεχνικά πεδία, όπως το θέατρο, ο χορός, η μουσική, τα multimedia, στα δωμάτια ξενοδοχείου.

Σε κάθε δωμάτιο θα λειτουργεί και μια ζωντανή performance κατά την τετραήμερη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό από αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, ημέρα των εγκαινίων, 19.00 – 23.00 και στη συνέχεια για τρεις ώρες κάθε μέρα, μεθαύριο Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, 19.00 – 22.00.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο του Κωνσταντίνου Δερβένη «ADULT IN THE ROOM». Πρόκειται για παραστατική παρουσίαση ζωής της διπλανής πόρτας, που μυεί τον θεατή στην τέχνη της περφόρμανς, απαντώντας σε μεγάλο ζητούμενο της τέχνης του εικοστού αιώνα, να ξαναφέρει την τέχνη στην καθημερινή ζωή και την καθημερινή ζωή στην τέχνη.

Οικείος, ανοίκειος χώρος και επιτέλεση χορογραφία, που είναι γνώριμοι και ταυτόχρονα πρωτοφανείς. Σύμπαν όπου ζει σύγχρονο κορίτσι, τελειόφοιτη φοιτήτρια, μαζί με τις αγάπες της, τις εμμονές της, τις ανασφάλειες, τα απωθημένα της. Δωμάτιο που εκτίθενται, επιτελούν όλα τα αντικείμενα, υποκείμενα, έμβια και μη, που συνθέτουν την εσωτερική ζωή σύγχρονου νέου, που παλεύει να υπάρξει σε έναν κόσμο που τον πιέζει, ενώ αυτός θέλει να εξαφανιστεί.

Ο Γιώργος Βουδικλάρης, με την επιμέλεια της Φαίης Τζανετουλάκου, θα παρουσιάσουν το Amazon Silenced.

Βιωματικό οδυνηρό οδοιπορικό διάρρηξης της φυσικής σύνδεσης με τις ρίζες, όπως συμβολίζεται με τη σταδιακή εξαφάνιση του μεγαλύτερου δάσους της βροχής. Μέσα από την από κοινού ανάγνωση του μυστικιστικού εξερευνητικού βιβλίου Amazon Beaming του Petru Popescu και με οδηγό τις παύσεις και τις ανάσες, η performance έχει σκοπό να αφυπνίσει ποιητικά το κοινό γύρω από τη βίαιη αποκοπή του σύγχρονου ανθρώπου από το φυσικό του περιβάλλον και τις έννοιες του χρόνου και της κοινοκτημοσύνης, στον βωμό της σύγχρονης πλασματικής και βίαιης οικονομικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα την απώλεια της ταυτότητας και της αυτοσυνείδησής του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου