ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Θάνου στον Βόλο

παρουσίαση-του-νέου-βιβλίου-της-αγγελ-213287

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣυ) και οι εκδόσεις «ΠΗΓΗ» διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Θάνου με τον τίτλο «Ποιήματα – Σχήματα», τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο PUBLIC, Ογλ 28 στο Βόλο.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες με την φόρμα της ποίησης που ονομάζεται οπτική ή σχηματική. Φιλοξενεί 14 οπτικά ποιήματα και προσκαλεί τους αναγνώστες του να τα προσεγγίσουν συνδυάζοντας τις λέξεις με την εικόνα. Ζωγραφολέξεις ή εικονολέξεις ή καλλιγραφήματα ή σχηματικά και οπτικά ποιήματα ή ιδεογράμματα όπως κι αν τα ονομάσουν τους περιμένουν να τους ταξιδέψουν στους στίχους με τη δύναμη της εικόνας.

Η ποιητική αυτή συλλογή εικονογραφήθηκε περίφημα από το ζωγράφο Δημήτρη Μοράρο.

Για το βιβλίο εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος και συγγραφέας και η Νικολέτα Τζάνη, Δρ Ιστορίας της Τέχνης. Τη μουσική και το τραγούδι υποστηρίζει η Σοφία Καγιά, Μουσικοπαιδαγωγός – Μεσόφωνος, στις απαγγελίες ο Νίκος Βαραλής δημοσιογράφος, αφηγητής και ποιητής.

Την εκδήλωση συντονίζει η Ρωσσάνα Πώποτα δημοσιογράφος. Συμμετέχουν τα παιδιά του 17ου Νηπιαγωγείου Βόλου και οι Νηπιαγωγοί Δέσποινα Ηλιοπούλου, Κική Νικολού και Φανή Τριανταφύλλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου