ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στο έτος Μπετόβεν

αφιέρωμα-στο-έτος-μπετόβεν-218198

Συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννησή του

Με εξαιρετική συναυλία μουσικής δωματίου θα γιορταστεί στον Βόλο το έτος Μπετόβεν για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη, που το όνομά του έχει ταυτιστεί με την κλασική μουσική στην πιο σοβαρή και μεγαλειώδη μορφή της.

H συναυλία ειδικό αφιέρωμα στο έτος Μπετόβεν διοργανώνεται το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Η Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε στο βιολί, ο Benedict Kloeckner στο τσέλο και ο Ούβε Μάτσκε στο πιάνο θα παρουσιάσουν ειδικό αφιέρωμα στο έτος Μπετόβεν. Η συναυλία θα δοθεί επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστεί το σημαντικότερο έργο αυτής της εποχής (1793/’94), το τρίο σε ντο ελάσσονα. Εργο απαιτητικό, μαχητικό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και ρυθμική ορμή, προάγγελος άλλων σημαντικών έργων του συνθέτη σε αυτή την τονικότητα. Ακολουθεί στο δεύτερο μέρος το μεγαλειώδες τρίο του Αρχιδούκα (1811), ένα από τα σπουδαιότερα έργα μουσικής δωματίου, με συμφωνική έκταση και δομή, έργο κατά βάθος λυρικό, με δεξιοτεχνικές αναλαμπές και με στοιχεία ακραίας εσωτερικότητας

Η συναυλία διοργανώνεται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκέτε και την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και του επίτιμου προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου