ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

100 χρόνια Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

100-χρόνια-λύκειο-ελληνίδων-βόλου-245224

Η πρώτη εκδήλωση για το 2020 μεθαύριο Παρασκευή, με γιορτινό και επετειακό χαρακτήρα

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει τo Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου μεθαύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, παρουσία φορέων της πόλης, των μελών και των φίλων της λυκειακής οικογένειας.

Η εθιμοτυπική πρώτη εκδήλωση του 2020, φέτος έχει ιδιαίτερα συμβολικό, αλλά και γιορταστικό χαρακτήρα, λόγω του ότι το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1920 -2020). Κατά συνέπεια, η νέα χρονιά είναι έτος σταθμός, καθώς σηματοδοτεί την αδιατάρακτη διαδρομή ενός αιώνα του ιστορικού σωματείου, που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και πλούσια προσφορά, σε μια δέσμη από τομείς δραστηριότητας σε κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (Λ.Ε.Β.), από τα αρχαιότερα πολιτιστικά σωματεία της Θεσσαλίας, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του κατόρθωσε να ενεργοποιήσει τις γυναίκες εκείνης της εποχής για την εξύψωση της θέσης τους, αλλά και τις αξίες της παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού. Αργότερα, σε δύσκολες εποχές διαθέτοντας το μεράκι και την έμπνευση της γυναικείας ευρηματικότητας κατάφερε να διατηρήσει αμείωτο τον ζήλο για τον εθελοντισμό, την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά μέχρι τις μέρες μας. Στην πολυκύμαντη διαδρομή του η παρουσία του Λυκείου καταγράφηκε στη συλλογική συνείδηση ως ένα αναπόσπαστο τμήμα της, μετρώντας αδιάλειπτη συμμετοχή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της νεότερης ιστορίας του τόπου.

Σήμερα, στην αυγή της δεύτερης εκατονταετίας του, αποτελεί δυναμικό φορέα πολιτισμού, που αντιστεκόμενος στις αντιξοότητες, επιμένει με αφοσίωση στις θεμελιώδεις του αξίες, καταβάλλοντας αγώνα για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής ταυτότητας.

Για τη φετινή σημαντική του επέτειο 100 χρόνων ζωής και δράσης του, σχεδιάζεται και πρόκειται να διοργανωθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, διασπαρμένων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, συνυφασμένων με την ιστορία, το παρόν και το αύριο του θεσμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου