ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Μεταξουργείο η ταινία «Ετσι είναι η ζωή»

στο-μεταξουργείο-η-ταινία-ετσι-είναι-263003

Με την ταινία «Ετσι είναι η ζωή», σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η ταινία προβάλλεται απόψε Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21:30.

Πρωταγωνιστούν Ζιλ Λελούς, Ζαν Πολ Ρουβ, Βενσάν Μακέν, Ζαν Πιέρ Μπακρί.

O Μαξ, που ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια, αναλαμβάνει να διοργανώσει τον γάμο πολύ σημαντικού πελάτη σε αρχοντικό του 17ου αιώνα. Τα πάντα είναι φροντισμένα στην εντέλεια, αλλά τελικά όλα καταλήγουν σε χαοτική καταστροφή.

Το δημιουργικό δίδυμο των «Αθικτων» στήνει διασκεδαστικά προβλέψιμο χάος, γεμάτο πιασάρικες παρεξηγήσεις και εύστροφες κωμικές ιδέες, το οποίο ενορχηστρώνει με τέμπο, ερμηνευτική συνοχή και ελάχιστες αφηγηματικές παραφωνίες.

Γνωστοί από τη δραματική κομεντί «Οι άθικτοι», που πριν από μερικά χρόνια έγιναν παγκόσμια γαλλική επιτυχία, οι σκηνοθέτες Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς συνυπογράφουν το «Ετσι είναι η ζωή», περίτεχνη ταινία, με δραματουργικό χρόνο, μια βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας παρακολουθούμε τη γαλλική κοινωνία της εποχής μας συμπυκνωμένη μέσα σε ένα πανάκριβο γαμήλιο πάρτι. Το ζευγάρι των νεόνυμφων ανήκει στη μεγαλοαστική κοινωνία, όμως ο διοργανωτής του πάρτι (Ζαν Πιερ Μπακρί) ανήκει στη μεσαία τάξη, διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση και όντως σαν πατέρας – προστάτης φέρεται απέναντι στους εργαζομένους του.

Η ταινία έχει νεύρο, ενέργεια, χιούμορ, πολιτική άποψη και εξαιρετικό στήσιμο, σαν πραγματική χορογραφία, καθώς στο κάθε κάδρο της δεκάδες ηθοποιοί κάνουν ταυτοχρόνως πολλά διαφορετικά πράγματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου