ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικη μουσική παράσταση στην Παλιά Ηλεκτρική

χριστουγεννιάτικη-μουσική-παράσταση-265368

Στη σκηνή της Παλιάς Ηλεκτρικής συναντώνται η Ευσταθία και η ερμηνεύτρια – μουσικός Ερρικα Πατρικίου

Μουσική παράσταση με χιούμορ και συγκίνηση, από την πρωτότυπη συνάντηση επί σκηνής της τραγουδοποιού και θεατρικής συγγραφέα Ευσταθίας και της ερμηνεύτριας – μουσικού Ερρικας Πατρικίου, διοργανώνει απόψε Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 9.15 μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Τα Χριστούγεννα περιμένουν όλοι τα δώρα τους. Ο καθένας αυτό που ποθεί περισσότερο. Από την κοπέλα του ‘30 «θέλω μαμά έναν αντρούλη», μέχρι την κοπέλα της δεκαετίας του ‘80 «γράμμα στον Αη Βασίλη» και την… Ερρικα Πατρικίου, που παίρνει στα χέρια της τον πρώτο της δίσκο γραμμένο από την Ευσταθία.

Τα τραγούδια πλαισιώνονται από κείμενα διαφορετικών ιστορικών περιόδων από το χθες στο σήμερα, εμπνευσμένα από το πνεύμα των ημερών.

«Τα Χριστουγεννιάτικα δώρα» υπενθυμίζουν σε όλους ότι μπορούν να τα δεχτούν, αλλά πρωτίστως να τα προσφέρουν όλες τις μέρες του χρόνου, γιατί πάνω απ’ όλα βασίζονται στην αγάπη και τη χαρά της ύπαρξης.

Η Ευσταθία γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Γρήγορα όμως ασχολήθηκε με το τραγούδι, γράφοντας αρχικά στίχους και μουσική και τραγουδώντας στη συνέχεια. Ενα από τα πρώτα δείγματα γραφής της, το τραγούδι «Δεισδαιμόνα», το 1999, συμμετείχε στον κύκλο παραστάσεων με τίτλο «Ολοι μαύρα κι ένα Πιάνο» του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας «Σπείρα – Σπείρα». Ευρύτερα γνωστή έγινε το 2005, όταν μετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Χωρίς εσένα, το οποίο απέσπασε το 3ο βραβείο. Εχει συνεργαστεί με τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Μιχάλη Δέλτα, τον Νίκο Ζιώγαλα, το Στάθη Δρογώση, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, τη Μελίνα Τανάγρη, τον Βαγγέλη Γερμανό και άλλους, ενώ για τις σόλο εμφανίσεις της δημιούργησε το συγκρότημα Ασταθείς.

Παράλληλα με το μουσικό της έργο παρουσιάζει πολύπλευρη δραστηριότητα ως στιχουργός, ως θεατρική συγγραφέας σε συνεργασία με γνωστούς μουσικούς και προσωπικότητες του θεάτρου.

Η Ερρικα Πατρικίου είναι ερμηνεύτρια – μουσικός. Είναι διπλωματούχος μονωδίας και πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, ελληνικού και ελαφρού τραγουδιού και έχει την τάξη του σύγχρονου τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Εχει κυκλοφορήσει τρία singles με πιο πρόσφατο το ντουέτο της με τον σπουδαίο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα με τίτλο «Ο δικός μας κόσμος» από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους Ελληνες δημιουργούς και ερμηνευτές, Γιώργο Χατζηνάσιο, Νότη Μαυρουδή, Αντώνη Μιτζέλο, Αρετή Κοκκίνου, Βασίλη Λέκκα, Αναστασία Μουτσάτσου, Μπάμπη Τσέρτο, Λένα Αλκαίου, Ευσταθία κ.ά. και παρουσιάζει αφιερωματικές συναυλίες και ευφάνταστες παραστάσεις. Επίσης ασχολείται με το μουσικό παιδικό θέατρο. Εχει τραγουδήσει σε σημαντικούς χώρους στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει ο πρώτος προσωπικός της δίσκος σε στίχους και μουσική της αγαπημένης δημιουργού Ευσταθίας.

Τα κείμενα και η καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής παράστασης «Τα δώρα των Χριστουγέννων» ανήκουν στην Ευσταθία. Το Vocal arrangement και η μουσική επιμέλεια στην Ερρικα Πατρικίου. Στο πιάνο ο Χάρης Μπότσης, στο βιολί η Μελίνα Ντελίκου και στο μπάσο ο Μαμπρέ Καζαρτζιάν. Η είσοδος είναι 2 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου