ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταξίδι στην καρδιά της Ευρώπης

ταξίδι-στην-καρδιά-της-ευρώπης-267971

Φωτογραφίες του Παύλου Καρανίκου από τη ρομαντική Γερμανία παρουσιάζονται σήμερα στις «4 Εποχές»

Ενα ταξίδι διαφορετικό, στο χθες και στο σήμερα, στην πρωτεύουσα της μεθυστικής Αλσατίας και την ρομαντική Γερμανία θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο «Καφέ 4 Εποχές», Σπυρίδη με Οικονομάκη στον Βόλο. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Το φωτογραφικό ταξίδι αρχίζει από το Στρασβούργο, με τον καθεδρικό του, τα πάμπολλα όμορφα κτήρια του και την μικρή Γαλλία του. Στη συνέχεια ακολουθεί η Γερμανία, με κατεύθυνση στην πόλη της γνώσης, την πανέμορφη Χαιδελβέργη με το κάστρο της και την μεσαιωνική της γέφυρα.

Ακολουθώντας τον ποταμό Νέκαρ, οι θεατές θα περάσουν νοερά στη Βαυαρία και θα φτάσουν στο Βύρτσμπουργκ, την βόρεια είσοδο του ρομαντικού δρόμου, χτισμένο πάνω στον ποταμό Μάιν που στολίζεται από το τεράστιο παλάτι, την μεσαιωνική γέφυρα και ελέγχεται από το κάστρο που κρέμεται πάνω από το λόφο.

Ακολουθώντας τον ρομαντικό δρόμο θα φτάσουν στο εκπληκτικό Ροτενμπούργκ στον ποταμό Τάουμπερ, στολισμένο με τείχη, πύλες, εκκλησίες, και δεκάδες ξυλόδετα σπίτια και κτήρια, στην πιο αυθεντική μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας. Με νότια πορεία και περνώντας μέσα από δεκάδες χωριά, θα επισκεφτούν το Ντινκελμπούελ, ίσως το ομορφότερο χωριό του ρομαντικού δρόμου. Επόμενη στάση στο μικρούλι Χάρμπουργκ, με το τεράστιο κάστρο του. Από εκεί θα κατευθυνθούν δυτικά και περνώντας μέσα από δεκάδες χωριά, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας λόφους, διασχίζοντας δάση και ξεπερνώντας ρέματα και ποτάμια, θα φθάσουν στην Σβάμπια και τον νοτιοανατολικό Μέλανα δρυμό. Τελευταία στάση της φωτογραφικής περιήγησης, στην μικρή πόλη του Βάλντσουτ και τελευταίες εικόνες στους καταρράκτες του Ρήνου.

Οι παριστάμενοι στην αυριανή φωτογραφική παρουσίαση θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν πανέμορφες γωνιές πόλεων και χωριών, εκπληκτικά σπίτια με τις ξυλοδεσιές, ναούς, δημόσια κτήρια σε Μπαρόκ και Γοτθικούς ρυθμούς, μεγάλα και μικρά χωριά με μεγάλες και μικρές «κεντημένες» και χιλιοστολισμένες πλατείες, κάστρα περήφανα και ανεμοδαρμένα, κήπους, λιβάδια λόφους και δάση. «Σε όλα αυτά απεικονίζεται το παρελθόν και η μακραίωνη ιστορία μιας περιοχής που μαζεύει τα πλούτη της, κρατά την αρχοντιά της, την αξιοπρέπειά της και την ιπποτική της αίγλη. Η όψη αυτή θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα μας εντυπωσιάσει» υπογραμμίζει ο Παύλος Καρανίκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου