ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο «Αχίλλειον»

προβολή-ταινίας-στο-αχίλλειον-268280

Με την ταινία «Ανεκπλήρωτος γάμος», σε σκηνοθεσία Ντόμινικ Κουκ, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21:30.

Πρωταγωνιστούν Σέρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Αν Μαρί Νταφ, Αντριαν Σκάρμπορο, Εμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ.

Τρυφερή και καθηλωτική ιστορία για σχέση, που βάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες και τις επιρροές του ασυνείδητου των παιδικών χρόνων, σε αυστηρή εποχή με σκληρούς κανόνες.

Τοποθετημένη στην Αγγλία στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, η ταινία, με σενάριο του ίδιου του Μακ Γιούαν, ακολουθεί το παρθένο ζευγάρι Φλόρενς και Εντουαρντ στο γαμήλιο ταξίδι τους σε παραλιακό ξενοδοχείο του Ντόρσετ. Η μέρα τους πριν την πρώτη, δύσκολη και για τους δύο, νύχτα γάμου, εξελίσσεται με το ζευγάρι να μιλά αδέξια, να αποφεύγει το κρεβάτι και το τι θα επακολουθήσει, βγάζοντας στην επιφάνεια την όλη άγνοιά τους για το σεξ, αλλά και τον τρόπο διαμόρφωσης των χαρακτήρων τους στην τότε συντηρητική, υποκριτική, γεμάτη ανασφάλειες αγγλική κοινωνία, που αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από τα διάφορα φλας μπακ.

Εκείνο που βασικά καταφέρνει ο Ντομινίκ Κουκ είναι η επιμονή στην καταγραφή μικρών λεπτομερειών και γεγονότων, που συχνά διανθίζει με χιούμορ, ώστε να δημιουργήσει το σωστό κλίμα και την όλη ατμόσφαιρα της εποχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου