ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερολόγιο γεμάτο άνθη

ημερολόγιο-γεμάτο-άνθη-282548

Εργα του Δημήτρη Μοράρου κοσμούν τη νέα έκδοση του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

Το ημερολόγιο 2020 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, με έργα του Δημήτρη Μοράρου, παρουσιάζεται μεθαύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο κτίριο Τσικρίκη, Γαμβέτα με Ιάσονος στον Βόλο.

Η παρουσίαση θα γίνει από τους λογοτέχνες Νίκο Βαραλή, Σοφία Κανταράκη, Θωμά Κοροβίνη και Ελένη Λαμπράκη, που θα διαβάσουν λογοτεχνικά κείμενα ή ποιήματα, με θέμα τα φυτά. Η Σοφία Κανταράκη θα διαβάσει αποσπάσματα για λουλούδια και φυτά από το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Το νέο ημερολόγιο 2020 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου κοσμείται με ζωγραφικά έργα του γνωστού δημιουργού Δημήτρη Μοράρου, που έχουν ως θέμα τα λουλούδια.

Οπως είχε γράψει η Φωτεινή Στεφανίδου για τα έργα: «Ο ρυθμός των φύλλων επάνω στα κλωνιά παράξενο τραγούδι που φτιάχνει. Το συνοδεύουν τα πράσινα τα χιλίων λογιών. Πολλές φορές και τα κόκκινα και τα άνθη που τόσο απρόβλεπτα ταιριάζουν με τα φύλλα, τα κλωνιά, το άρωμα, την αφή, το όλο. Η συγκίνηση, που αναφέρει ο Δημήτρης. Κρυμμένοι θησαυροί αφειδώς δοσμένοι. Να ζωντανεύουν, να τρέφουν, να ομορφαίνουν, να θεραπεύουν, να μας μαθαίνουν τόσα».

Το ημερολόγιο αποτελείται από νέα και παλιότερα έργα στη σειρά των λουλουδιών, μία από τις θεματικές ενασχολήσεις του καλλιτέχνη. Η εκδήλωση παρουσίασης θα συνοδεύεται από εδέσματα και ποτά προσφορά του «Γλόμπου», του αρτοποιείου Κάτω Γατζέας «Ζάχου» και των ελαιών Σιούρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου